Annons

Växjö BK vann derby i busväder

De 140 personer som löste entré till måndagskvällens derby mellan Räppe GoIF och Växjö BK är verkligen genuina vänner av fotboll.
Åskådarna trotsade ett busväder med regn och snålblåst.
Matchen slutade 1–2 (0–1) och därmed utökade Växjö BK sin serieledning.
Sport • Publicerad 8 juni 2010
Marcus Axelsson (i vitt) och Räppes Emil Glans i en tuff derbykamp på Räppevallen.Foto: Urban Nilsson
upp och hoppa Växjö BK inledde fartfyllt och Räppes spelare hann inte med i svängarna. Här är det BK:s David Nilsson som bjuds på en luftvärd av Räppes 16-åring Philip Hamnå.Foto: Urban Nilsson

– Jag är jättenöjd med segern, men inte med sättet vi vann på. Vi spelade mycket bra fotboll under de första 20–25 minuterna och borde då punkterat matchen. I andra halvlek var vi inte bra, summerade BK-tränaren Tomas Holmbeck.

– Vi hade lite väl många spelare borta, bland annat bara en ordinarie i backlinjen, för att kunna spela­ bra fotboll. Men jag är stolt över killarna som krigade­ hårt i andra halvlek, sa Räppes tränare Patrik Isaksson.

Annons

Växjö BK:s första halvtimme var underhållande.­ Klubben bjöd upp till en tempofylld och idérik anfallsfotboll. Johan Andersson, David Nilsson och Marcus Axelsson satte Räppeförsvaret under en väldig press. BK:s offensiva spelare stöttades upp förtjänstfullt av de stabila innemittfältarna Daniel Persson och Karl Axelsson.

0–1 kom efter tolv minuter. Då nickade Johan Andersson in en vänsterhörna från Marcus Axelsson.

BK hade ett flertal chanser att utöka ledningen före paus, men det kunde lika gärna stått 1–1 efter 45 minuter då Räppes Tobias­ Karlsson hade en nick i stolpen.

I andra halvlek blev matchen betydligt jämnare. BK-spelarna var inte på hugget, samtidigt som Räppekillarna slet som djur.

Ändå blev det 0–2 i 59:e minuten. Daniel Persson slog en fin frispark som Andreas Waldo nickade i nät. Men Räppe gav sig inte och när det spelats 66 minuter reducerade Joakim Mandelholm på straff sedan en BK-spelarna stoppat ett skott med handen.

Räppe hade sedan bud på 2–2. Pigge inhopparen Oscar Wikingsson nickade tätt över efter hörna och Peter Wibrån nickade en boll i mål. Wibbes mål blev dock bortdömt på grund av offside, ett domslut som blev omdiskuterat.

BK fick förstås flera målchanser när Räppe flyttade fram positionerna. Bästa­ chansen till 1–3 i slutminuterna hade inhopparen Pontus Lind.

Räppes bästa spelare var slitvargarna Emanuel Nergård och Peter Wibrån. Offensivt gjorde Joakim Mandelholm flera bra saker.

Första halvlekens främsta BK-spelare är nämnda.­ I andra halvlek växte mittbacken Johan Nilsson ut till planens gigant. Plus också till Andreas Waldo.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons