Annons

Växjö DFF-anfallare till läger i Portugal med A-landslaget: ”Jag blev lite chockad”

Växjö DFF:s anfallare Evelyn Ijeh har kallats till A-landslagets januariläger i Portugal.
Växjö • Publicerad 4 januari 2023
Evelyn Ijeh går till attack i en match mot Alingsås.
Evelyn Ijeh går till attack i en match mot Alingsås.Foto: LENA GUNNARSSON

Sedan Häckens Anna Anvegård och Filippa Curmark lämnat återbud på grund av skador blev på onsdagen Evelyn Ijeh och Linköpings Felicia Saving uttagna till lägret.

– Jag är förstås glad över att för första gången ha kommit med i en A-landslagstrupp, men också lite chockad. Uttagningen kom verkligen överraskande, säger Evelyn.

Annons

Hon slutade gångna säsongen tvåa i Elitettans skytteliga med 22 gjorda mål på 23 starter. Det var tre färre än IK Uppsalas amerikanska Nicole Robertson som alltså gjorde 25 mål (på 26 starter).

Evelyn utsågs till "Årets anfallare i Elitettan 2022" och bidrog starkt till att hennes Växjö DFF gick obesegrat genom serien och nu ska spela i högsta ligan igen 2023.

Bland annat gjorde Ijeh både målen borta mot IK Uppsala i september. De finns att se här - och kolla speciellt in hennes andra mål i minut 62...

Här saknas innehåll

Nu har Ijeh alltså kommit med i Peter Gerhardssons landslagstrupp, som den här gången uteslutande består av spelare från Obos Damallsvenskan.

– Efter att ha spelat i näst högsta serien 2022 känns den här uttagningen verkligen som ett kvitto på man kan komma med i A-landslaget även om man spelar i Elitettan. Om man gör det bra, säger Evelyn.

Hon fortsätter:

– Nu gäller det att visa vad man går för. På måndag bär det av söderut. Det ska bli riktigt kul.

Blågult genomför träningslägret i Albufeira i Portugal 9–17 januari.

Om Blågult även kommer att spela någon match under lägret är i skrivande stund oklart.

När Evelyn är tillbaka i Sverige igen blir det fokus på Växjö DFF:s försäsong inför allsvenska comebacken.

– Jag har fullt förtroende för Olof Unogårds tankesätt och hur han vill att vi ska spela. Vi kommer att klara oss i högsta serien. Det är min känsla, säger Ijeh.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons