Annons

Växjö DFF knyter upp två talanger i ytterligare två år

Några olägliga långtidsskador har fått Växjö DFF att agera och redan nu skriva proffskontrakt över 2025 med två av sina talanger.
Växjö • Publicerad 1 juni 2023
Växjö DFF:s Freja Ekstrand (till vänster) och Thea Öhman.
Växjö DFF:s Freja Ekstrand (till vänster) och Thea Öhman.Foto: Bildbyrån

Det är centrala mittfältaren Freja Ekstrand och kantspelaren Thea Öhman – båda födda 2005.

– Vi tror mycket på Freja och Thea. Redan har Thea gjort allsvensk debut med ett sent inhopp hemma mot Vittsjö, säger Växjös sportchef Dennis Popperyd.

Annons

Det är alltså i första hand från och med nästa säsong som de två unga spelarna ska vara med och på allvar kämpa om platser i A-laget.

– Men att vi nu skriver kontrakt med båda visar att vi tror på dom samtidigt som de kan hoppa in i A-laget redan nu om det skulle behövas, menar Popperyd.

Freja började karriären i FK Karlskrona men hann även med att spela för Nättraby i division 1 innan hon sökte sig till Växjö DFF:s akademi.

Thea har Växjö BK som moderklubb. Hon fick säsongen 2021 spolierad på grund av en knäskada, men är nu alltså tillbaka och har även fått visa upp sig på F15-landslagsläger.

Öhman kan spela både ytterback och yttermittfältare.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons