Annons

Växjö DFF kontrakterade Nielsdottirs ersättare – med 19 minuters marginal

Växjö DFF:s nya nia Bryndis Nielsdottir missar hela vårsäsongen på grund av en nyckelbensfraktur.
Men ersättaren är redan kontrakterad – en 30-åring med 37 A-landskamper på meritlistan.
Fotboll • Publicerad 17 april 2024
Jenny Danielsson har fullt fokus på bollen under en match mot Kristianstad med Örebro.
Jenny Danielsson har fullt fokus på bollen under en match mot Kristianstad med Örebro.Foto: AVDO BILKANOVIC

Spelaren som fram till sommaren ska fylla luckan efter Bryndis är finländska Jenny Danielsson som närmast kommer från spel med Växjös allsvenska rival KIF Örebro.

– I Jenny får vi en stor, stark anfallare som i första hand spelar central anfallare men även kan användas på en kant om det skulle behövas, säger Växjö DFF:s tränare Olof Unogård.

Annons

Eftersom Olof numera även är sportchef blev det en intensiv måndag för honom innan all pappersexercis kring Danielssons övergång var klar blott 19 minuter innan transferfönstret stängde (kl 24.00 natten mellan måndag och tisdag).

– Jag kontaktade Jenny i söndags kväll, men hon hade förstås annat planerat i vår och tyckte först att en övergång till Växjö DFF kom lite plötsligt, berättar Unogård.

KIF Örebro sa i vintras upp avtalet med Danielsson eftersom man behövde få loss löneutrymme. Sedan dess har Jenny varit utan klubb, men knutit en del kontakter då hon till sommaren planerar att spela fotboll i antingen Italien eller USA.

Men under tio veckor fram tills dess är det alltså spel med Växjö DFF som gäller.

– Allt hände väldigt fort, men när jag pratade med Olof fick jag en väldigt bra känsla, och jag kände att Växjö kommer att vara ett bra ställe för mig att kunna utvecklas och hjälpa laget. Jag pratade också med några som jag känner inom laget och de hade bara goda saker att säga, förklarar Jenny i ett uttalande på Växjö DFF:s hemsida.

”Detta blev en perfekt lösning för oss eftersom Jenny ändå inte hade tänkt påbörja sitt kommande utländska äventyr förrän till sommaren.”
Olof Unogård

Hennes CV är digert med spel i svenska klubbar som Kristianstad, Kungsbacka, AIK och Örebro men också i spanska Sporting de Huelva, finska FC Honka och Åland United samt skotska Rangers WFC.

Danielsson har även gjort sju mål på 37 A-landskamper för Finland.

– Detta blev en perfekt lösning för oss eftersom Jenny ändå inte hade tänkt påbörja sitt kommande utländska äventyr förrän till sommaren, alltså när vi hoppas ha Bryndis tillbaka, säger Olof Unogård.

Det var i söndagens allsvenska premiär borta mot Piteå som isländskan föll olyckligt och ådrog sig en fraktur på höger nyckelben.

– Nu väntar operation för Bryndis som lär bli borta i minst två månader. Trist förstås. Speciellt med tanke på att hon sedan tidigare har en metallplatta inopererad i samma axel, säger Unogård.

Annons

Danielsson har skrivit ett korttidskontrakt med Växjö DFF (tio veckor) och kommer till Växjö under torsdagskvällen. Första träningspasset med nya klubben blir fredagens på Visma Arena och Unogård räknar med att Jenny ska vara spelklar redan till lördagens hemmapremiär mot (just det) KIF Örebro...

– Läge för henne att sänka sin gamla klubb då kanske, säger Växjötränaren med ett snett leende på läpparna.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons