Växjö DFF-seger utan skönspel mot Limhamn/Bunkeflo

Utan skönspel och trots stort bollinnehav för gästerna lyckades Växjö DFF kriga till sig segern med 2–1 mot Limhamn/Bunkeflo i lördagens träningsmatch på Teleborgs sportfält.
Växjö • Publicerad 16 mars 2019 • Uppdaterad 18 mars 2019
Jennie Nordin och Anna Anvegård nätade för Växjö DFF i segermatchen mot Limhamn/Bunkeflo.Foto: Mikael Svensson

Största leendet satt efteråt utan tvekan på Växjötränaren Henrik Larsson.

– Detta var en nyttig match för oss, och jag tar den hellre nu än när serien startat. LB fick ett tidigt mål och satte hög press på oss. Så roligt att jobba med det, att vi lyckades ha fortsatt kontroll matchen ut.

Skånelaget bjöd nämligen på en riktig kalldusch med 0–1 redan efter 1.13 för att vara exakt. Detta genom Anna Eveliina Parikka som enkelt rann igenom och fri kunde sätta bollen i mål.

Även i övrigt präglades den första halvleken av stort bollinnehav för gästerna. Bland annat tvingades hemmalaget sparka bort en boll på mållinjen i 15:e minuten innan första egna chansen kom på ett skott tätt över i 21:a minuten.

Utjämningen kom i 43:e minuten sedan Jennie Nordin gjorts ned. Anna Anvegård stegade fram och satte bollen säkert utmed marken i nätmaskorna.

– Satt där den skulle, det var bara att sätta dit bollen, sa Anna efteråt.

I den andra halvleken ökade hemmalaget sitt bollinnehav, stärkta av kvitteringen och snacket i paus.

– Vi fick tag i det i halvtid, konstaterade Henrik Larsson, nöjd över det han såg.

I 57:e minuten tvingade Stina Lennartsson fram en hörna, som verkställs och via nick av Jennie Nordin förpassas in i mål till 2–1.

– När bollen kommer så där på hörnet, då är det bara att trycka till, säger Jennie samtidigt som målskyttarna konstaterar att de hade assist på varandras mål för att tala hockeyspråk.

Gästerna tycktes mer eller mindre paralyserade. Så stort bollinnehav, och ändå 2–1 till Växjö. Återigen var det därmed stort bollinnehav för Limhamn/Bunkeflo, dock utan utdelning.

Växjö var starka på att hålla skottförsöken långt ifrån det egna målet och till slut var det i stället inhopparen Amanda Persson som var nära att utöka till 3–1 på skott i 91:a minuten.

– LB var en bra motståndare, ett mycket passningssäkert lag, berömde Henrik Larsson, riktigt nöjd över lördagens prövning.

– Fick en hel del viktiga kvitton. Vi har en bit kvar att jobba med när det gäller sista fjärdedelen, men det finns en del lovande embryon.

Individuella plus till Stina Lennartsson och Jennie Nordin.