Annons

Växjö DFF tar nytt avstamp

För en månad sedan gjorde Växjö DFF bokslut som tabelltvåa i division 1 östra.
I veckan startade laget åter upp träningen och i morgon är det dags för den årliga hemmaturneringen Växjö DFF-sparken.
Det blir också första gången laget matchas av nye tränaren Pierre Persson.
Sport • Publicerad 7 november 2014
Pierre Persson.
Pierre Persson.Foto: Urban Nilsson
NYALova Hansson är Växjö DFF:s färskaste nytillskott. Här tillsammans med nya tränaren Pierre Persson under gårdagens träningspass i Tipshallen.
NYALova Hansson är Växjö DFF:s färskaste nytillskott. Här tillsammans med nya tränaren Pierre Persson under gårdagens träningspass i Tipshallen.Foto: Urban Nilsson
Lova Hansson.
Lova Hansson.Foto: Urban Nilsson

Eller matchar och matchar. Eftersom han är ny i klubben väljer Persson att följa Växjö DFF:s matcher från läktarhåll och i stället blir det nye assisterande tränaren Pierre Fondin, som förra säsongen tränade VDFF:s division 2-lag, som coachar från bänken.

– Det är mest för att jag ska bättre ska kunna bilda mig en uppfattning och vi har både division 1-laget och division 2-laget med i turneringen. Även om det bara är sjumannafotboll är det ändå tillräckligt för att man ska kunna se hur spelarna agerar, förklarar Pierre Persson.

Annons

Växjö DFF:s nye A-lagstränare kommer från Kristianstad och har gedigen fotbollsbakgrund, bland annat som spelare i Mjällby AIF:s A-lag och som tränare har han haft hand om både tjejer och killar, bland annat har han varit ansvarig för Kristinastads flickallsvenska lag. Närmast kommer han från Växjö DFF:s seriekonkurrent Asarum där han verkat de senaste tre åren.

Varför nappade du på erbjudandet om att bli tränare i Växjö DFF?

– Det är bara att titta ut här, säger Pierre och slår ut med armarna i Tipshallen där spelarna kör uppvärmning. Det är fantastiska träningsmöjligheter här i Växjö och fina arenor. Sedan är det en bra organisation runt laget och klubben har ambitioner att ta sig upp i seriesystemet. Det kändes jäkligt intressant.

Hur ser din fotbollsfilosofi ut?

– Jag vill att vi ska vara ett passningsorienterat lag. Vara kreativa, ha mycket boll och vara det laget som för spelet.

Vad har du fått för uppfattning om laget efter endast ett träningspass?

– Fantastiskt bra inställning och intensitet bland spelarna. Sedan vet jag sedan tidigare att de är fysiskt starka och den plattform som Kalle och Hanna (förra tränarna Axelsson och Höckert) har lagt är viktig och det gäller att fortsätta utveckla den, svarar Pierre som har många nya namn att lära sig.

– Vi har två lag och en ny grupp som vi ska integrera och vi kommer också att träna tillsammans med division 2-laget. Det är viktigt att de också får visa upp sig.

På spelarfronten har Växjö DFF sedan tidigare fått in nytt blod i Anna Anvegård, född 1997, från Bredaryd som spelat i Rås LB i division 2 och har meriter från F97-landslaget.

Nu har man även gjort klart med Lova Hansson, född 1995, som kommer från Asarum och är en spelare som Pierre Persson är välbekant med.

Annons

– Hon är en irrationell spelare, teknisk, bra en mot en och kan göra det oväntade. Hon har spelat yttermittfältare och även centralt och har gjort sina mål (närmare bestämt 12 förra säsongen), beskriver Persson.

Växjö DFF-sparken inleds i morgon lördag med klass A för allsvenska lag till division 2-lag. På söndagen är det klass E, där 25 lag födda 2001 gör upp i Tipshallen.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons