Växjö DFF vann - men är lika långt från andraplatsen

Växjö DFF vann med 3–0 borta mot Älta. Samtidigt plockade Hammarby också en seger. Därmed har Växjö fortfarande tre poäng upp till en allsvensk plats.
nacka • Publicerad 1 oktober 2016

När Växjö mötte Älta hemma den 18 juni gjorde Anna Anvegård de två inledande målen i 5–2-segern.

Det var starten på något.

Nu, 3,5 månad senare, har Växjö 14 matcher i rad utan förlust – och av dessa har det blivit tolv segrar.

Den senaste kom under lördagen.

Vem som inledde målgörandet på Älta IP? Anna Anvegård, som i den elfte minuten satte sitt 26:e seriemål i år.

Men hon nöjde sig inte med det. För mitt i andra halvlek nätade hon på nytt mot nästjumbon. Däremellan, elva minuter efter paus, gjorde Jonna Ståhl lagets andra mål i matchen.

Hammarby, tvåa i serien, hade en tuff bortamatch mot tabellfemman Hovås Billdal. Men ett grönvitt segermål i den 72:a minuten gjorde att Hammarby vann med 2–1.

Fyra omgångar återstår. Nästa helg spelar Växjö hemma mot jumbon Sunnanå.