Annons

Växjö DFF värvar dansk supertalang

Växjö DFF har värvat danska supertalangen Signe Holt Andersen. Den offensiva spelaren kommer närmast från VSK Aarhus och ansluter till Växjö efter F19-EM.
–En framtidsspelare, säger Växjö DFF:s sportchef Frida Andersson.
VÄXJÖ • Publicerad 20 juli 2018
Danska Flicklandslagsspelaren Signe Holt Andersen har skrivit på för Växjö DFF:.
Danska Flicklandslagsspelaren Signe Holt Andersen har skrivit på för Växjö DFF:.

Signe Holt Andersen är 18 år och spelar i VSK Aarhus i den danska motsvarigheten till damallsvenskan. Under den gångna säsongen noterades hon för 15 mål, vilket var en tredjedelen av lagets totala målskörd. Flera klubbar har visat intresse för den danska offensiva supertalangen, men valet föll på Växjö DFF.

– Signe är en offensiv spelare som är stark, snabb och duktig med båda fötterna. En ung spelare som vi tror mycket på. Vi är mycket nöjda och glada och det ska bli spännande att se vad hon kan uträtta, säger Växjö DFF:s sportchef Frida Andersson som beskriver Signe som en blandning mellan Pernille Harder och Anna Anvegård.

Annons

Med Signe Holt Andersen spetsar den allsvenska nykomlingen till den offensiva konkurrensen i laget ytterligare i sin jakt att lyfta ytterligare i den allsvenska tabellen.

Holt Andersen, som kan användas på flera olika offensiva positioner, var i Växjö och provtränade med Växjö DFF under tre dagar strax före sommaruppehållet.

Efter lite sommarsemester återupptar Växjö DFF träningen på måndag. Då finns dock inte Signe Holt Andersen med eftersom hon är upptagen med att spela EM-slutspel med det danska F19-landslaget i Schweiz.

Det är dock inte omöjligt att hon kan vara tillgänglig för spel den 5 augusti när Växjö DFF tar emot FC Rosengård hemma på Myresjöhus Arena i den damallsvenska höstupptakten.

Musikhjälpen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons