Annons

Växjö DFF värvar löpstark anfallare

Anfallaren som höll på att förstöra Växjö DFF:s uppflyttningsfest i november har nu skrivit på för den allsvenska nykomlingen. Det handlar om Elin Åkerman, 20-årig offensiv kraft från IK Uppsala Fotboll.
växjö • Publicerad 28 december 2017

2016 gjorde Elin 15 mål för Sirius i elitettan och gångna säsongen slutade hon på delad sjätteplats i elitettans skytteliga. Två av hennes tio mål under 2017 kom i sista omgången mot just Växjö DFF i Tipshallen.

Åkerman satte både 0–1 och 0–2 när Växjö hamnade i ett oväntat 0–3-underläge. Men redan klara tabellettan Växjö kunde till slut vända och vinna med 5–3.

Elin Åkerman kramas om efter ett av sina mål mot Växjö DFF i november. Kommande två år kommer Elin att spela med Växjö DFF.
Annons

– Jag minns att Sofia ”Bössan” Johansson sköt bort oss från uppflyttning när hon spelade med Madesjö 2014. Efter det värvade vi henne, och det blev lyckat. Man kan ju hoppas på samma sak nu.., säger Växjö DFF:s Frida Andersson.

Elin Åkerman är löpstark, smart, snabb (med och utan boll) samt användbar på alla offensiva positioner.

– Dessutom är hon en tjej som ger allt för laget. En hårt jobbande spelare med rätt inställning. Hon kommer att spetsa till den offensiva konkurrensen i truppen, säger Andersson.

Elin har fem F17-landskamper och fyra F19-landskamper på meritlistan. På dessa nio landskamper har Elin gjort tre mål.

Eftersom mamma Åsa (Sandgren) spelat fotboll (i Umeå) var det naturligt att Elin skulle satsa på just den sporten som 6-åring.

Innan Elin kom till IK Uppsala Fotboll spelade hon för Gamla Upsala SK, Vaksala SK samt IK Sirius. Och nu har hon alltså skrivit på för två år med Växjö DFF.

– Jag har aldrig spelat fotboll någon annanstans än hemma i Uppsala, så det har varit ett jättesvårt beslut att bryta upp. Min pojkvän, Gustav, kommer till exempel att bi kvar i Uppsala tills vidare då han spelar fotboll i Sandviken, säger Elin.

Vad var det som trots allt fick dig att skriva på för Växjö?

– En kombination av möjligheten att få spela i allsvenskan och att jag fått ett bra intryck av Växjö DFF som klubb. Till exempel har Växjö alltid varit ett spelande lag de gånger jag mött dom. Det gillar jag.

Precis som övriga nya spelare Växjö värvar kommer Elin att jobba parallellt med den allsvenska satsningen.

Elin Åkerman i aktion under en match mot AIK.Foto: Tobbe Bengtsson
Annons

Blir det ytterligare nya spelare till Växjö DFF innan allsvenska premiären?

– Vi har ständigt ögonen öppna för att ha koll på om något intressant dyker upp, svarar Frida Andersson.

Växjö DFF har i dagarna fått klart med en träningsmatch mot det norska mästarlaget LSK Kvinner FK. Den matchen kommer att spelas lördagen den 17 mars. Troligen i Göteborg.

Växjö DFF:s övriga motståndare under försäsongen: Vittsjö (1/2), Böljan (17/2), Kopparberg/Göteborg (3/3), IFK Kalmar (11/3), Limhamn/Bunkeflo (24/3), Kristianstad (30/3) samt FC Rosengård (6/4).

Notera att samtliga matcher, utom den mot LSK Kvinner FK, är tänkta att spelas i Växjö Tipshall.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons