Annons

Växjö DFF vill få fart på allsvenska målskyttet

Defensivt har det sett riktigt stabilt ut. Offensivt finns fortfarande mer att önska.
– Så länge vi skapar chanser är jag inte orolig, säger Växjö DFF:s tränare Pierre Fondin.
Växjö • Publicerad 19 maj 2018
Växjö DFF hoppas på många måljubel när laget möter Eskilstuna på bortaplan.
Växjö DFF hoppas på många måljubel när laget möter Eskilstuna på bortaplan.Foto: Filip Sjöfors

Växjö DFF har inlett den allsvenska debutsäsongen med två segrar och två förluster. Sex poäng innebär att nykomlingen placerar sig i mitten av tabellen inför omgång fem.

Defensiven har varit stabil med endast tre insläppta mål. Då har ändå två av motståndarna varit topplagen Linköping och Piteå.

Annons

– Jag tycker att defensiven fungerar bra. Klart att vi släpper till chanser, men vi litar på att vår backlinje och målvakt ska klara av vissa delar av motståndarnas chanser. Som helhet måste jag vara väldigt nöjd med att vi bara har släppt in tre mål, säger Pierre Fondin.

Kan du sätta fingret på vad det som fungerar så bra?

– Det är en helhet som fungerar. Försvarsspelet börjar från forwards och alla jobbar bra tillsammans. Sedan har vi också en lugn målvakt i Katie Fraine som plockar det hon ska plocka. Hon har varit väldigt stabil.

Offensivt har det gått desto trögare. På fyra matcher har det blivit tre gjorda mål, lika många som bottentrion Djurgården, Kalmar och Eskilstuna. Pierre Fondin menar dock att det inte finns någon anledning till oro. Säsongen är fortfarande ung och Växjötränaren är säker på att målskyttet kommer att lossna.

– Jag tycker att vi skapar tillräckligt med chanser för att göra fler mål. Hade vi inte gjort det hade jag blivit mer orolig. Vi borde ha gjort fler mål och nu handlar det bara om att det ska släppa. När det väl gör det tror jag att det kommer rulla på. Vi behöver bara jobba på.

Finns det något i offensiven som du eftersöker?

– Egentligen inget specifikt. Vi är som bäst när vi har etablerade anfall och framför allt på konstgräs har vi lyckats med det. Mot Hammarby skapade vi längre anfall och kom upp med mer folk i offensiven. Då är vi farliga. Mot Piteå senast blev spelet mer chansartat. Vi slog upp bollen tidigare och det beror på underlaget. Jag hoppas att vi kan ha lite längre anfall mot Eskilstuna.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons