Växjö IBK Ungdom vann derby mot Lagan IBK

Det blev Växjö IBK Ungdom som tog hem säsongens första länsderby i innebandyns division 1 Södra Götaland.
Växjö • Publicerad 20 oktober 2017

Lagan IBK besegrades med 5–4 (1–1, 1–0, 3–3) inför 226 åskådare i Fortnox Arena.

Därmed har Växjö IBK fått en smakstart på seriespelet med fyra segrar på fem matcher.

I den första perioden tog Växjö IBK ledningen med 1–0 och Kristoffer Karlsson kvitterade till 1–1.

I den andra perioden återtog Växjö IBK ledningen efter mål av Samuel Folkesson Algman.

I den målrika tredje perioden inledde Lagans Simon Elgan målskyttet med sitt 2–2-mål.

Sedan ryckte Växjö ifrån till 5–2 efter mål av Samuel Folkesson Algman, Jacob Gustavsson och Albin Westergren. Den sistnämndes fullträff kom efter 11.14 och då såg det kört ut för Lagan.

Men det skulle komma två reduceringsmål. Daniel Hall sköt 5–3 efter 17.07 och Kristoffer Karlsson 5–4 efter 19.55.

Lagans vilja att komma tillbaka i slutskedet vittnar om en stark lagmoral.

Växjö BK Ungdom har nu vunnit mot Halmstad med 11–3, Warberg med 5–2, Willands med 7–5 och Lagan med 5–4. Den hittills enda förlusten har kommit mot Lund med 6–8.

Lagan IBK har besegrat Stanstad med 7–3 och Landskrona med 8–5. Lagans förluster har kommit mot Sävsjö med 4–8, Munka-Ljungby med 1–12 och Växjö IBK med 4–5.

Växjö IBK parkerar nu på andra plats i innebandyettan där Lagan är tabellåtta.

I nästa omgång spelar Lagan mot Halmstad hemma i Innebandyhallen och Växjö IBK har bortamatch mot Röke.