Annons

Växjö Lakers skadeelände förvärrat

Inför matchen mot Linköping hade Lakers sju spelare borta på grund av skador.
Under matchen träffades Johan Andersson olyckligt av en puck på handen och missar sannolikt matchen mot Timrå på torsdag.
Sport • Publicerad 8 januari 2012

I andra perioden slängde sig Johan Andersson och täckte ett skott och pucken tog illa på knogsidan av handen. Trots smärtor och blodflöde var ”Bois” tillbaka på isen till tredje perioden.

– Jag kylde ner handen i pausen och det gick att spela även om jag tappade lite i rörlighet. Det ska mycket till för att bryta mitt i matchen och man har så mycket adrenalin i kroppen, säger Johan Andersson.

Annons

För Lakers del var det tur att ”Bois” bet ihop och spelade vidare för efter 8.19 satte han 1–1.

– Ilkka (Heikkinen) gör det fantastiskt bra när han rundar tre gubbar och lägger pucken till mig på bortre stolpen. Ett av de enklare målen jag har gjort, kommenterar Andersson.

Men det gäller som sagt att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

Det var även Dennis Rasmussen ett par minuter efter kvitteringsmålet när han bröt ett LHC-anfall i mittzon och kontrade in segermålet.

– Skönt att få sätta dit den eftersom jag missade ett bra läge tidigare i matchen, säger Dennis och syftar på frispelningen av Josh Soares i första perioden när Linköpingsmålvakten Christian Engstrand räddade.

Lakers höll sedan undan och vann matchen med 2–1.

– Det gäller att kriga i 60 minuter, säger Johan Andersson.

Mycket tyder dock på att Lakers tvingas klara sig utan sin krigare med nummer 32 på ryggen i matchen mot Timrå på torsdag.

– Det känns inget vidare, svarar ”Bois” på frågan hur det känns dagen efter.

I går var han var hos läkaren och röntgade handen och under måndagen ska han få besked om skadans art.

Annons

– Jag vet inte hur pass allvarligt det är, men jag tror inte att jag spelar på torsdag, säger Johan Andersson.

Skadade sedan tidigare är Jan Urbas, Marcus Johansson, Per Hållberg, Martin Gerber, Mike Iggulden, Tomi Kallio och Björn Karlsson. Med Johan Andersson på den redan digra skadelistan ser Lakers trupp plötsligt oroväckande tunn ut.

Finns chansen att någon av de skadade spelarna kan vara tillbaka till matchen på torsdag?

– Jag har ingen kommentar på det. Det finns ingen anledning att spekulera i det utan vi får ta det dag för dag, svarar Janne Karlsson.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons