Annons

Växjö Lakers söker junior-VM 2014

Växjö Lakers och HV71 söker JVM i ishockey 2014. I slutet av februari lämnas ett förslag till Svenska ishockeyförbundet.
Sport • Publicerad 22 december 2010

Nästa höst flyttar Växjö Lakers in i nya Vida arena. Ett par år senare hoppas den hockeyallsvenska klubben få arrangera junior-VM i det nya hockeytemplet.

– När nu Växjö äntligen får en evenemangsarena att räkna med gäller det att jobba aktivt för att börja fylla den med bra innehåll. Ett junior-VM skulle vara riktigt stort att få hit tillsammans med HV71, säger Lars Håkansson, klubbdirektör i Växjö Lakers.

Annons

Det är redan klart att svenska städer kommer att anordna turneringen i årsskiftet 2013/14. Tidigare har bland annat Umeå och Örnsköldsvik lämnat in en ansökan. Kraven är hårda. Det behövs två arenor av internationell standard med plats för 6 000 åskådare samt en internationell flygplats med goda transportmöjligheter för lagen.

Årets junior-VM inleds på annandagen. Sverige möter Norge i första matchen. I gruppspelet väntar även Ryssland, Tjeckien och Kanada. Turneringen avgörs i amerikanska Buffalo och Niagara Falls.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons