Växjö Lakers vände 1-3 till 4-3 mot Bofors

Inför 2.244 åskådare tog Växjö Lakers två poäng hemma mot Bofors i hockeyallsvenskan. Men segern satt långt inne. David Lundbohm gjorde 4-3-målet först efter 2.37 i förlängningen.
Sport • Publicerad 6 oktober 2010

Första perioden:

1-0 (13.26) David Lundbohm (Daniel Åhsberg, Nils Andersson) spel fem mot fyra.

Analys: Växjö Lakers inledde ganska vasst och hade ett stort puckinnehav, men så många heta lägen skapades inte. Bland negativt i Lakers märktes också ett uselt powerplay.

Joshua Soares hade ett fint läge i 13:e minuten men missade avslutet när han blev slashad av Tobias Thermell. Lakers behövde bara en knapp minut för att göra 1–0 i spel fem mot fyra. David Lundbohm direktsköt Nils Anderssons crosspassning i nät.

Perioden avslutades med att Bofors fick spela fem mot tre i 24 sekunder och därefter fem mot fyra. Lakers försvarade sig bra och Oscar Ahlsenfelt tog de relativt enkla skotten.

Sammantaget var det ingen höjdarperiod.

Skott: 5–7.

Andra perioden:

1-1 (5.44) Tobias Thermell (Linus Persson, Kristoffer Näslund).

1-2 (7.51) Kristoffer Näslund (Martin Thelander, Linus Persson).

Analys: Det var rörigt i Lakersdefensiven under första halvan av perioden. Tobias Thermell och Kristoffer Näslund vände matchen inom drygt två minuter och då var det oorganiserat Lakers som inte hade koll på Boforsspelarna.

Efter att ha klarat ett boxplay när kaptenen Erik Josefsson satt utvisad lyfte sig Lakers något. Gustav Hjalmarsson, Björn Karlsson och Dustin Johner hade de bästa kvitteringschanserna.

Växjö Lakers står inte att känna igen varken bakåt eller framåt och det är inte Boforsspelarna sena att utnyttja. Jämfört med senaste matchen mot Almtuna är Lakersinsatsen som natt och dag.

Skott: 9–7.

Tredje perioden:

1-3 (4.25) Carl Berglund (Johan Nilsson, Johan Larsson).

2–3 (6.59) Joakim Hillding (Christian Magnusson).

3-3 (12.07) Joakim Hillding (Joshua Soares) spel fem mot fyra.

Analys: Lakers var i brygga efter Carl Berglunds tidiga 1-3-mål sedan Nicklas Rahm slarvat. Men då klev Joakim Hillding in i handlingen på allvar. Jocke gjorde både 2–3 och 3–3, varav kvitteringen i powerplay.

I slutminuterna hade Bofors två jättechanser att återta ledningen. Först räddade Oscar Ahlsenfelt ett giftigt skott från Kristoffer Näslund och sedan prickade Filip Gunnarsson ribban.

Skott: 8–6.

Fjärde perioden:

4–3 (2.37) David Lundbohm (Johan Andersson, Tom Linder) spel fem mot fyra.

Analys: Filip Gunnarsson höll på att bli matchvinnare för Bofors när han prickade ribban i slutet av tredje perioden. Istället blev Filip syndabock när han blev utvisad i sudden death. David Lundbohm fixade Lakers extrapoäng i powerplay.

Skott: 2-1. Totalt: 24-21.

Inför matchen:

Sedan tidigare är Alexander Wiklund, Peter Messa, Fredrik Ericsson och Christian Carlsson indisponibla.

Växjö Lakers, som värmde på förmiddagen, har inga nya problem. Borta är Christoffer Bengtsberg, Johan Jonsson och Johan Markusson.

– Det känns optimistiskt inför matchen, men med tanke på tabelläget får vi räkna med att Bofors kommer att kämpa med näbbar och klor, sa Växjö Lakers assisterande tränare Fredrik Hellgren tre timmar före första nedsläpp.