Växjö Lakers vann toppmötet

Växjö Lakers var ett nummer större än gästande Rögle.
Efter en mycket bra hockeymatch vann man med 3–1 och stannar kvar i positionen som allsvenskans serieledare.
Sport • Publicerad 15 december 2010
Nicklas Rahm har gjort 1-0 till Växjö Lakers mot Rögle.
Nicklas Rahm har gjort 1-0 till Växjö Lakers mot Rögle.Foto:

Tredje perioden

Analys: Växjö bevakade ledningen länge och väl. Rögle satsade allt på ett kort med tre minuter kvar och tog ut målvakten Jonas Fransson.

Steve Saviano hade chansen att punktera matchen i öppet mål, men drog pucken strax utanför.

Därför blev det en konstant Röglepress under de två sista matcherna samtidigt som publiken pumpade fram sitt Växjö med kraftiga applåder.

Växjö Lakers går till julvila som serieledare.

Och man gör det synnerligen rättvist.

Skott: 9–6.

Andra perioden

3–1 (14.18) Jesper Porsefjord (Sebastian Nilsson, Christian Magnusson).

Analys: Lite tajtare, aningen lägre tempo (som väntat) men fortfarande synnerligen underhållande ishockey.

Växjö har fått ett mål korrekt bortdömt för spark (Johan Andersson), man har haft en styrning i stolpen (Christian Magnusson) men framför allt: man har drygat ut ledningen till 3–1.

Det roligaste där var poängmakarna Sebastian Nilsson (född 1993) och Jesper Porsefjord (92) som efter videogranskning fick komma med i protokollet.

Rögle är fortsatt sylvasst framåt (fast bara en formation) och var ytterst nära att reducera under ett mycket bra powerplay.

Fördel Växjö, men Rögle är bra. Riktigt bra.

Skott: 9–6.

Första perioden

1–0 (1.11) Nicklas Rahm (Josh Soares, Steve Saviano).

1–1 (4.38) Simon Olsson (Christopher Liljewall).

2–1 (7.49) Christian Magnusson (David Lundbohm).

Analys: En fantastiskt sevärd period i ett för årstiden uppskruvat tempo. Det syns lång väg att det är två lag, fyllda av självförtroende som möts. Misstagen är få, anfallslustan stor och det händer grejer precis hela tiden.

Växjö inledde med rena konstmålet då Josh Soares bakom-ryggen-passade fram Nicklas Rahm som prickade in 1–0.

Rögle – med ständigt farliga trion Olsson, Brithén, Liljewall – kvitterade under en avvaktande Växjöutvisning.

Två smarta aktioner av David Lundbohm respektive Christian Magnusson gjorde att den sistnämnde kunde återge hemmalaget ledningen.

Växjö har utöver målen haft ett antal rejäla chanser, signerade Anders Eriksson, Johan Andersson (2), Johan Jonsson, Joakim Hillding och Gustav Hjalmarsson.

Ledningen är rättvis.

Noterbart inför andra perioden: Rögle fick Alexander Johansson utvisad efter 20.00.

Skott: 9–7.

Inför matchen

Dustin Johner, Daniel Åhsberg, Nils Andersson, Blaz Gregorc, Johan Markusson och Marcus Johansson kan av olika anledningar inte medverka i kvällens stormatch då Rögle gästar Växjö.

Det innebär massor av förändringar i femmorna.

Steve Saviano, Joakim Hillding och Josh Soares utgör den tyngsta kedjan.

I andra spelar Johan Andersson, Anders Eriksson och Gustav Hjalmarsson.

Tredjelinan utgörs av Christian Magnusson, Erik Josefsson och David Lundbohm.

Bakom dem finns en checkande kedja som denna kväll utgörs av David Laudius, Sebastian Nilsson och Jesper Porsefjord.

Backparen spelar enligt följande: Tim Heed/Johan Jonsson, Jeremias Augustin/Nicklas Rahm och Björn Karlsson/Tom Linder.

Mellan stolparna står Oscar Alsenfelt.

Växjös fem senaste matcher : Leksand (b) 2–0, Örebro (b) 2–5, Västerås (h) 3–0, Sundsvall (b) 4–6, Bofors (b) 5–2.

Rögles fem senaste matcher: Örebro (h) 2–3 (straffar), Troja (b) 6–2, Troja (b) 4–3, Tingsryd (h) 4–0, Leksand (b) 5–1.