Annons

Växjö vaknade för sent

Spänner du inte serieledarmusklerna dalar du i tabellen.
Växjö Lakers inledde alltför slappt mot Rögle och skrinnade poänglösa av isen i Lindab Arena.
Matchen slutade 3–2 till hemmalaget.
Sport • Publicerad 28 oktober 2010
Rögle gör 1?0 på Växjö. Det kom mer.
Rögle gör 1?0 på Växjö. Det kom mer.Foto: Michael Buch/Pic-Agency

Växjö vann skotten med 24–8 i sista perioden.

24–8.

Annons

Merparten av dessa skott avlossades under matchens fem sista minuter.

Men mer än David Lundbohms rappa dragskott nådde aldrig nätet. Hans mål blev matchens sista, trots rena revolverhockeyn under slutminuten – då Lakers sköt och sköt på kvällens måltavla: Jonas Fransson i Röglekassen.

Med en sista parad, då Dustin Johner styrde Tim Heeds skott i slutsekunden, visade Fransson vem som var kvällens mest värdefulle i Ängelholm.

En surmulen Janne Karlsson dök upp på presskonferensen för att leverera ett stycke motorsågning. Såg det ut som. Men faktum var att Lakerstränaren snarare var samlad och alls inte så arg som han såg ut.

– Jag är en dålig förlorare och grinig efter en förlustmatch, men i dag tycker jag att Rögle vinner rättvist. Jag var förbannad efter andra perioden, men desto mer nöjd med den tredje. Så här är det ibland, sa Karlsson.

Hans Växjö Lakers kunde inte utnyttja det mentala övertag man borde ha mot ett ungt, spretigt Rögle som inlett serien betydligt sämre än vad många supportrar kring laget trott och hoppats på.

Rögle tutade och körde, slet och kämpade, stred och slogs. Några tydliga linjer i spelet fanns knappast, men den här gången räckte det till att fälla Växjö.

Lakers såg länge lojt och snudd på oinspirerat ut och hade väldiga problem att komma in på mål, såväl i första som andra perioden.

Fanns det en taktik med detta lågenergiska spel, med tanke på att man i går spelade match tre av sex under en tolvdagarsperiod?

Ja, delvis.

Annons

– Starten vi fick var ungefär den start vi ville ha. Det gällde att vara noggrann i allt vi gjorde. I första klarade vi det bra, men det är andraperioden som sänker oss. Vid deras 1–0-mål svarar vi för en serie dåliga insatser, sa Janne Karlsson.

Mitt i noggrannheten fuskades det emellanåt. Växjöspelarna glömde bort att räkna in och ta markering, vilket orsakade samtliga Rögles mål.

Rögletränaren Kenny Jönsson tog nästan till överord när han beskrev matchen:

– En fantastiskt bra hockeymatch med hög kvalitet mellan två offensiva lag, som gynnar svensk ishockey i framtiden, sa den extremt nöjde Jönsson.

Rögleforwarden Viktor Lindgren drabbades av en otäck skada då han 16.49 in i den första perioden fick ett felskär, tappade balansen och brakade in i sargen med huvudet före. Spelet avbröts och återupptogs inte förrän Lindgren förts ut på bår och isen spolats.

– Viktor var borta i en minut. Enligt vår läkare har han drabbats av en kraftig hjärnskakning, men ska ha kommunicerat bra. Röntgenundersökningarna har visat att allt i övrigt ser bra ut, enligt de rapporter vi fått, berättade Kenny Jönsson.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons