Annons

Växjö vill behålla Christian

För tio av Växjö Lakers spelare går kontrakten ut inom kort. Bara en av dessa tio spelare vill Lakers till varje pris skriva nytt kontrakt med:
Christian Jacobsson.
Sport • Publicerad 18 mars 2006

- Vi har haft inledande samtal med Christian. Men eftersom han nyligen blivit pappa till tvillingar får han några veckor på sig att fundera på sin hockeyframtid. Men Jacobsson gjorde jättesuccé gångna säsongen och vi ska göra allt för att behålla honom, säger Lakers nye sportchef Henrik Evertsson.

För övriga snart kontraktslösa Växjöspelare är läget så här:

Annons

Johan Ejdepalm. Har flera elitserieanbud och vill helst spela i högsta serien. Inte ens om elitserieplanerna går i stöpet är det särskilt troligt att Johan fortsätter i Växjö eftersom han inte har någon annan koppling till Småland än hockeyn.

Andrée Persson. Har inte lika många anbud som Ejdepalm men tillräckligt många för att det mesta talar för att han inte blir kvar i Växjö. Dock är Persson mer rotad i Kronoberg än vad Ejdepalm är vilket skulle kunna gynna Lakers om Perssons planer på elitseriespel inte förverkligas.

Peter Messa. Tvingas summera en tung säsong. Har dessutom haft en hel del skadestrul. Men Lakers vill gärna behålla Messa, dock inte "till vilket pris som helst" enligt Evertsson.

Per Åkerström. Tveksamt om han vill öppna Växjös båsdörr ytterligare en säsong. Speciellt nu när föreningen aviserat att man tänker satsa på en meriterad utpräglad förstemålvakt.

Mikko Niinikoski, Ville Hirvonen och Jani Honkanen. För dessa tre spelare är läget detsamma. Alla är hemma i Finland igen. Alla vill förmodligen spela i högsta finska ligan. Huruvida Lakers är intresserat av att återknyta bekantskapen med någon av de tre beror på hur Växjölagets nu pågående värvarjakt slutar.

Per Sundbom. Har bestämt sig för att avsluta idrottskarriären och istället satsa på sitt civila jobb. Per kommer dock att hjälpa Lakers i någon annan funktion. Vilken är inte klart i skrivande stund.

Pål Grotnes. Lämnar Växjö Lakers och flyttar hem till Norge.

Följande spelare har kontrakt med Lakers minst en säsong till: Andreas Custemo (b), Jeremias Augustin (b), Aki Heino (b), Christoffer Persson (b), Torsten Yngveson (c), Johan Andersson (f), Johan Markusson (f), Jarno Pikkarainen (f), Martin Romö (c), Robert Rosén (c).

Förutom dessa spelare kommer en juniorback (Björn Karlsson är ett hett tips) och en juniorforward (Eric Yngwe eller Sebastian Magnusson) att permanent tillhöra A-truppen kommande säsong.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons