Växjö Vipersförstördehela festen...

Dalen hade dukat upp till innebandyfest i Umeå.Med fri entré bänkade sig 2 500 för att se SSL-mötet mot senare års rival Växjö Vipers.
Niklas Nordén
Umeå • Publicerad 15 januari 2017
Växjö Vipers Robin Mourujärvi driver med bollen och jagas av Dalens Fredrik Edholm under matchen i SSL-matchen i Umeå Energi Arena. Foto: Erik Sandin / Pic-Agency

Växjö Vipers blev partydödare helt enligt planerna.

– VI åkte upp till Umeå med föresatsen att tråka sönder motståndet. Precis som Dalen brukar göra när de möter oss, säger Växjö Vipers tränare Niklas Nordén.

Han säger att Dalen är fruktansvärt tråkiga att möta och nu var det bara tre Växjöpoäng som gällde.

– Ja, vi fördärvade hela alltet. Vi vann den mentala biten och det kommer vi att ha glädje av även i framtiden. Det känns som vi tog tillbaka något som Dalen tidigare haft mot oss.

Växjö Vipers sänkte stämningen bland den stora publiken i första perioden.

15.21 kunde Filip Kjellsson, assisterad av Christopherb Holmér, spräcka nollan i powerplay. 19.05 ökade Jesper Sankell med assist från Magnus Jansson.

– Vi gjorde en kanonperiod och jag märkte Dalens frustration redan där. Det var gnäll på bänken, säger Niklas Nordén.

Andra perioden blev spelmässigt lika bra som den första sett till Viperstaktiken.

12.24 slog Vipers till med ett nytt mål i powerplay genom Christopher Holmér på passning från André Andersson.

– När vi höll bollen med pass från back till back fick Dalen inte tag i den. Vi fick energi och Dalen fick ingen energi i andra perioden.

Umeålaget reducerade till 1-3 genomMarcus Berglund en bit in i tredje perioden, men det hann aldrig bli oroligt i Vipersleden.

Segern var extra stark med tanke på att Vipers åkte till Umeå utan sjuka Eddie Granberg och Valdemar Ahlroth. Dessutom fick en krasslig Ludvig Perssonkliva av efter uppvärmningen.

– Det känns som vi har något i sjukväg i truppen. Tyvärr, säger tränare Nordén.

Eero Kosonen i Växjö Vipers mål var en bidragande orsak till segern, men hela laget ska lyftas fram.

– Jag vill sammanfatta spelarkritiken med orden, alla hjälpte varandra.

Magnus Jansson och Robin Mourujärvi var två spelare som klev fram lite extra.

Men vi har sparat det bästa till sist.

André Andersson gjorde sina första 60 minuter efter sin långtidsskada. Och André klarade det provet galant.

Vi åkte upp till Umeå med föresatsen att tråka sönder motståndet. Precis som Dalen brukar göra när de möter oss.