Växjö Vipers härliga vecka

Växjö Vipers tog tredje raka segern i svenska superligan när Caperiotäby besegrades med 5–3 på söndagskvällen.
– Vi har tagit åtta av nio poäng. Den veckan tackar vi inte nej till, säger Växjö Vipers ene tränare Niklas Nordén.
Sport • Publicerad 2 december 2013
Vipers Valdemar Ahlroth har gjort mål och jublar. På väg fram för att gratulera är Simon Ohlsson. Foto: PicAgencyFoto:

Mot det etablerade SSL-laget Caperiotäby var det ungdomsfemman som gick i bräschen.

Markus Jonsson, född 1995, Fredrik Gustavsson, född 1994, Ludvig Persson, född 1994, Valdemar Ahlroth, född 1994, och Simon Ohlsson, född 1992, spelade 2–0 i sin match i matchen.

– Förmodligen SSL:s yngsta femma. Simon är ju rena pappan i det gänget, konstaterar tränaren.

Första perioden var Växjö Vipers spelmässigt bästa.

Caperiotäby tog ledningen genom Andreas Acekvi i powerplay, men därefter var det nästan bara gästerna från Växjö.

På en frislagsvariant kvitterade Fredrik Gustavsson och sedan tog Filip Kjellsson över showen.

Han bommade en straff och satte en straff, 2–1, och frispelade Jacob Eliasson vid 3–1 med ett pass bakom ryggen.

– Vårt tredje mål måste vara något av årets mål i den hallen, funderar Niklas Nordén.

Tidigt i andra perioden ökade Oliver Uhrberg i powerplay. En spelform som Vipers trivs med just nu.

Efter 1–4 på anslagstavlan duggade utvisningarna tätt, men 11,58 kunde Valdemar Ahlroth göra Vipers femte mål.

I tredje perioden höll Vipers fram till 15,08 när Niclas Eriksson gjorde 3–5. Caperiotäby tog timeout, hade ett övertag i skott på mål, men Vipers höll ut.

– Någon beskrev vår tredje period talande. Vi skulle vara kreativa i det destruktiva. Täby hade mycket boll, men vi släppte inte till mycket. Att bara släppa in tre mål i Täby är starkt.

Vipers vann även den totala skottstatistiken med 28–22.

Förutom ungdomsfemman måste ett par spelare lyftas fram lite extra, målvakten Pascal Meier och Filip Kjellsson.

– Jag vill berömma hela gänget. Nu siktar vi uppåt i tabellen, säger Niklas Nordén.