Annons

Växjös Viktor Odenbrink en segermaskin i sommar

Viktor Odenbrink, 20-åringen från Växjö TS, har haft en härlig tennis-sommar. När Viktor vann Karlskrona Open var det hans fjärde femetta på svenska sommartouren i år.
Sport • Publicerad 27 juli 2012
Viktor Odenbrink.arkivfoto
Viktor Odenbrink.arkivfotoFoto: 

– Jag är förvånad över att det gått så bra med tanke på att jag inte tränat. Jag har haft problem med armen och matcherna har fått bli mina träningar, säger VIktor Odenbrink.

– Kanske är nyckeln till segrarna att jag spelat avslappnat, utan press.

Annons

Finalen i Karlskrona mot hemmahoppet Morgan Johansson slutade 6–7, 6–1, 6–2 och semifinalen mot veteranen Martin Persson, Saltsjö-Duvnäs gick enkelt (6–1, 6–2). I den andra semifinalen återfanns Johan Beigart, Växjö TS.

– Jag är mest nöjd med andra och tredje set i finalen. Då spelade jag riktigt bra, säger Viktor Odenbrink.

VTS-aren har varit rena segermaskinen i sommar.

I Kalmarspelen slog han Morgan Johansson i finalen (2–6, 6–3, 6–0).

I Blå Jungfruspelen i Oskarshamn slog han Markus Schultz, Salk, i finalen (6–1, 7–6).

Tillsammans med Isak Arvidsson vann han lagtävlingen i Danderyd efter starka segrar mot Pierre Bonfré/Viktor Stjern och Tobias Blomgren/Daniel Berta. I finalen vann Viktor finalen mot Viktor Stjern (6–4, 6–4) och den avgörande dubbeln för att säkra 2–1.

Nu åker Viktor Odenbrink vidare till Vetlandas sommartour och på måndag inleds Glimstedt Open i Strandbjörket.

Blir det ett starkt startfält i Växjö?

– Vår tävling ligger oturligt i kalendern och flera svenskar kommer att dra till Finland för att spela Futures. Jag tror att Pablo Figueroa kommer och det skulle sitta fint att slå honom på hemmaplan, svarar Viktor.

Varför kvalade du inte till Swedish Open i Båstad?

– Armen satte stopp, tyvärr.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons