Annons

Växjöstjärnan missnöjd med säsongens målskörd

André Andersson är en van målskytt i SSL. Men den här säsongen har det varit mycket stolpe ut.
– Jag har nog aldrig kört så mycket extraträning som nu, säger Växjö Vipers stjärnforward.
Växjö • Publicerad 22 februari 2019
André Andersson hoppas hjälpa sitt Växjö Vipers till ännu ett slutspel.
André Andersson hoppas hjälpa sitt Växjö Vipers till ännu ett slutspel.Foto: Lena Gunnarsson

Förra säsongen gjorde Andé Andersson 27 mål på 31 grundseriematcher i SSL. Toppnoteringen är 27 mål på 24 matcher under 2015/2016.

Den här säsongen är forwardens produktion så här långt uppe i 14 mål på 26 matcher.

Annons

– Jag upplever att jag inte kommer till de lägena som jag gjorde tidigare. Vad det beror på är svårt att säga, kanske har jag inte gått tillräckligt rakt in på kassen. Men helt klart är att 14 mål är för lite, säger André Andersson.

Precis som för hela laget har säsongen varit mycket upp och ner för Växjöforwarden. När det väl har lossnat i en match, har det varit stolpe ut igen i nästa.

– Jag känner mig fräsch och bra inför matcherna, men det sätter sig lite i huvudet när det inte går som man vill. Det är frustrerande att känna att man har mycket mer i sig men att man inte får ut det, säger han.

I senaste matchen mot Lindås blev Växjöforwarden petad i den andra perioden. I tredje var han tillbaka på plan, stod för ett mål och en stark insats som hjälpte laget till tre poäng.

– Känner tränarna att det finns hetare spelare skulle jag aldrig sätta mig framför laget i ett sådant läge. Det viktigaste är att vi vinner matcherna. När jag väl fick chansen igen gjorde jag en bra tredjeperiod. Jag fick hänga en kasse och vara med när det skulle avgöras, säger Växjös nummer sju.

Känner du att spelet är på väg att lossna för dig?

– Både ja och nej. Jag känner själv att det har varit mycket stolpe ut och att skärpan inte funnits. Det bästa är att det är en ny match direkt. På söndag hoppas jag vara med och bidra så gott jag bara kan.

Hur jobbar du för att hitta formen?

– Det är svårt. Jag har aldrig varit i den här situationen tidigare, för mål är något jag brukar göra. Jag tar självklart hjälp av mina medspelare och lyssnar på vad de har att säga. Sedan tränar man självklart mycket. Jag har nog aldrig kört så mycket extraträning som nu. När det väl sätter sig i huvudet är det svårt att få det att lossna. Nu handlar det bara om att få in bolljäveln i mål.

I den jämna tabellen är varje match extremt viktig för Växjö Vipers. Inför helgens omgång är laget sexa och slåss för en plats i slutspel. Det skiljer bara några poäng till lagen nedanför och seger mot Dalen hade betytt mycket för spelarna i Växjö. Inte minst skulle laget passera Umeålaget upp till en femte plats i tabellen.

– Vi har satt oss i en situation som vi är inte nöjda med. Nu är det bara fullt fokus på nästa byte och nästa match som gäller. Vi måste ladda om efter segern senast och förbereda oss på en tuff match på söndag. Matcherna mot Dalen brukar bli ett krig i minst 60 minuter, säger André Andersson.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons