Annons

Velic satte två mål i sitt gamla mål

För sex år sedan spelade Denis Velic med IFK Hässleholm i division 1.
I går var han tillbaka på Österås IP och satte två mål på sitt gamla mål när han förde Öster vidare i svenska cupen.
Sport • Publicerad 31 mars 2011

– Det är alltid skönt att vinna tävlingsmatcher oavsett motstånd och sammanhang, säger Denis Velic som tagit över Fredrik Bilds lagkaptensbindel sedan han återkommit till Öster den här säsongen från Syrianska dit han gick från Öster via just IFK Hässleholm 2005.

Då spelade Hässleholm i division 1 och tränare var en viss Peter Kuno Johansson och bland lagkamraterna fanns bland andra Andreas Ottosson.

Annons

Men det blev bara en dryg halv säsong för Velic i Hässleholm.

– Syrianska (då i norrettan) hörde av sig och frågade om jag var intresserad och på den vägen är det. Jag blev kvar där i fem säsonger och har oerhört fina minnen därifrån, säger Velic som valde att återvända hem till Öster den här säsongen.

– Men nu bygger vi nåt nytt här i Öster och det ska bli spännande att vara med på den resan.

Ihop med David Vidarsson styrde Denis Velic centralt i går och höll ihop laget på ett perfekt sätt. Velic var den som oftast följde med på offensiven, medan Vidarsson balanserade defensivt. Bland annat gjorde Velic två av Östers fem mål.

– De första målen vi gjorde kom efter bra inspel, sen fick Charles Anderson på en fantastisk yttersida och straffen var odiskutabel. Målet jag gjorde i andra halvlek där var det bara att springa in med bollen, beskriver Velic Östers fem fullträffar.

– Sedan skulle vi väl petat in ytterligare ett par mål, men det är något vi får gnugga på till seriepremiären.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons