Annons

Velic ville ha straff - blev varnad

I 90:e minuten var Östers Denis Velic på väg igenom Östersunds försvar. Men Denis kom aldrig till skott inne i straffområdet och blev liggande på gräset.
Straffsituationen mynnade ut istället i ett gult kort för filmning på Österspelaren.
Sport • Publicerad 10 juni 2014
Denis Velic var oförstående till det gula kort han fick för filmning. Foto: LARS-GÖRN RYDQVIST
Denis Velic var oförstående till det gula kort han fick för filmning. Foto: LARS-GÖRN RYDQVISTFoto: 

– Jag är fört på bollen och ska skära in framför Östersunds försvarare. Då tog Östersunds spelare tag i min axel och jag tappade balansen, berättar Denis Velic.

Han åkte istället på en varning för att ha kastat sig medvetet.

Annons

– Domaren (Robert Daradic, Helsingborg) gjorde det bekvämt för sig. Antingen kunde han döma straff eller varning. Men jag vill långt ifrån skylla förlusten på domaren. Han skötte sig bra i det stora hela, säger Denis Velic.

Östers mittfältare var som framspelare inblandad i de flesta farligheterna framåt. Han fick se hur kompisarna bommade lägen för kvittering.

Denis Velic var besviken, riktigt besviken efter 0–1-smällen.

– Vi vinner för få närkamper. På offensiv planhalva har vi inte förmågan att bita fast bollen. Östersund hade ju längre anfall än oss.

Gais på lördag väntar närmast.

– Jag har inte börjat tänka på den matchen ännu. Det börjar bli dags. Vi måste se till att ta oss ur känslan att spela bra, men ändå tappa ledningar.

– Vi befinner oss i en farlig zon. Snabbt kan vi hamna i ett väldigt otäckt läge i tabellen.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons