Annons

Ventilen stoppade Hallrup

Växjö STCC-förare Viktor Hallrup fick sköna besked inför framtiden med sin Chevrolet Cruze. Men en punktering på andra racet förstörde helgen på Gelleråsen.
Sport • Publicerad 16 augusti 2010

– Vi har fått upp farten och hittat de rätta inställningarna på bilen. Därför var vi länge snabbast i kvalet och det såg lovande ut, säger Viktor Hallrup.

Han slutade kvalet som femma och i första racet var oturen framme redan på första varvet. Viktor blev rejält påkörd, men lyckades köra upp sig till en slutlig sjunde plats.

Annons

I andra racet inledde Växjöföraren som tvåa i omvänd startordning. Viktor fick en bra start och skulle redan i första kurvan gå på ytterspår för att köra om.

– Då lossnade en ventil i däcket vid en närkontakt. Jag fick punktering och så var den dagen förstörd. Synd, då jag är övertygad om att jag kört till mig en topplats m jag kunnat fortsätta. Jag hade speeden, säger Viktor.

15-årige Oscar Andersson från Växjö körde i Radical, Prosport. och var även han inblandad i kollisioner. Redan på träningen körde Oscar sönder bilens växellåda och han kunde därefter inte använda fyrans växel. Men det blev en sjätte plats i första racet.

I andra racets tredje sväng smällde Oscar, bilen for ut i sanden, och efter ett oljeläckage tvingades han bryta. Många med Oscar smällde.

– Vi fick köra om racet, efter STCC, och där slutade jag femma. Efter omständigheterna får jag vara nöjd, berättar Oscar.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons