Annons

Versteeg: ”Lika bra att kastas in i spel direkt”

Växjö Lakers supervärvning Kris Versteeg är både jetlaggad och jätteladdad på samma gång. Första uppdraget blir att göra gamle kedjekompisen Fredrik Sjöström besviken.
Växjö • Publicerad 11 februari 2019
Kris Versteeg debuterar för Växjö Lakers på tisdag kväll.
Kris Versteeg debuterar för Växjö Lakers på tisdag kväll.Foto: URBAN NILSSON

Distinkta pass, några väl avvägda ”flippmackor” i powerplay och ett gäng avslut av god kvalitet. Det och lite till var vad Kris Versteeg visade upp under sitt första riktiga träningspass med Växjö Lakers.

Med 700 NHL-matcher och två Stanley Cup-ringar på sitt imponerande cv är tanken att 32-åringen nu ska hjälpa Växjö Lakers till en bättre slutplacering i SHL än dagens niondeplats.

Annons

Planen är att låta Kris Versteeg debutera i tisdagens SHL-match mot Frölunda i Scandinavium. Att döma av hur tränaren Sam Hallam formerade laget under spelövningarna kommer Versteeg att ingå i en förstakedja med Roman Horák som center och Brendan Shinnimin på vänsterkanten.

– Lika bra att kastas in i spel direkt för att jag ska få så många matcher som möjlig under bältet. Jag tror att jag behöver några veckor på mig innan jag kommit så långt att jag kan göra allt det jag känner att jag är här för att göra, säger Kris Versteeg.

Han och Växjö Lakers ställs mot färska CHL-mästarna Frölunda på samma spelplats där mästartiteln erövrades en vecka tidigare. Då var det vilt jubel inför full salong, 12 044 åskådare. Nu är tanken att ett anmärkningsvärt bortasvagt Lakers ska radera bort segerjublet. För Kris Versteeg finns ett par extra morötter att ta med sig. Bland annat heter Frölundas general manager Fredrik Sjöström.

– En fantastisk kille, jag skulle älska att vinna över honom, skrattar Kris Versteeg och utvecklar:

– Vi spelade tillsammans i samma lina ett tag i Toronto och Freddie var en förebild för många av oss yngre. Han är en bra person, en sådan man vill vara nära och jag förstår att han är en bra general manager i dag. Men det ska bli riktigt kul att möta honom och Jonathan Sigalet (som Versteeg spelat juniorlandslagshockey med).

Vad vill du främst bidra med i Växjö Lakers?

– Min offensiv. Kreativiteten för att hitta bra spelsekvenser och passningsvägar. Det är lite fifty-fifty om jag ska passa eller skjuta men det är framför allt i passningsspelet jag varit lyckosam tidigare.

Hur är det att vara i full träning igen?

– Annorlunda. Under de tre senaste månaderna har jag hållit igång genom att träna med unga killar. Nu märks det att jag tränar tillsammans med män igen. Tempot är högre och det känns rejält i ben och lungor efteråt. Jag är fortfarande jetlaggad men i natt fick jag min första rejäla sömn sedan jag kom hit. Att få vila ut ordentligt och få några matcher i kroppen kommer att få träningarna att kännas lättare.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons