Annons

"Vi får inte de enkla målen"

– Det är bara att inse att alla lag är bra i den här serien och vi måste vara beredda på att offra allt för att lyckas vinna, säger Lakersmålvakten Oscar Alsenfelt efter 2–4 hemma mot Luleå.
Sport • Publicerad 9 december 2011

Målvakten Martin Gerber åkte på en rejäl smäll i matchen mot Skellefteå och tvingades vila i går. I stället fick Oscar Alsenfelt åter förtroendet från start.

Trots fyra mål i baken är det svårt att lasta Alsenfelt för förlusten. Han gjorde en strong match och räddade 28 skott och höll kvar sitt lag i matchen i mittperioden genom flera briljanta punktinsatser.

Annons

De tre målen han släppte in kunde han inte göra mycket åt.

– Kanske jag skulle ha tagit det tredje. När jag får se det på tv:n är det mycket möjligt jag får det intrycket, men känslan är att jag inte hinner se pucken, analyserar Oscar om det matchavgörande 2–3-målet som Ville Viitaluoma satte från nära håll, till synes otagbart.

– Skillnaden mellan oss och de andra lagen är att vi inte får de här enkla målen med oss utan måste jobba oerhört hårt för alla våra mål.

Hur ska ni bära er åt för att uppnå det?

– Vi måste bli bättre på att komma in framför motståndarens mål och göra skitjobbet där, svarar Alsenfelt.

Om det blir Oscar Alsenfelt eller Martin Gerber som vaktar kassen mot Modo i morgon återstår att se. Den schweiziske landslagsmannen körde rehab i går när de andra tränade och enligt tränaren Janne Karlsson är det inget jätteallvarligt med hans tillstånd.

– Är han fräsch är han aktuell för spel, säger Karlsson.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons