Annons

"Vi ska inte behöva trilla ur"

Backen Robin Jacobsson var en av många bedrövade hemmaspelare efter strafftorsken mot Karlskrona.
Men han svarade ärligt på alla frågor när Smp, bokstavligt talat, ställde honom mot väggen i den trånga, gröna korridoren utanför omklädningsrummen i Dackehallen.
Sport • Publicerad 1 april 2011

– Vi måste göra fler mål på alla de chanser vi skapar, säger Robin när vi ber honom förklara säsongens andra derbyförlust mot KHK.

Det blev visserligen en poäng i går, men gästerna tog bonuspoängen och nu har Taif inte längre sitt allsvenska öde i egna händer.

Annons

– Det svider oerhört att förlora mot grannen Karlskrona inför vår trogna hemmapublik, säger Robin.

Vad vill du säga till era supportrar?

– Att vi spelare är väldigt besvikna. Samtidigt vill jag tacka för läktarstödet. Våra fans finns alltid på plats och stöttar oss. Det betyder mycket.

Ni är bra i powerplay, men dåliga i boxplay. Varför?

– Jag vet inte riktigt. I boxplay är det viktigt att hela tiden ligga i skottlinjen och ta bort motståndarklubborna. Vi tränar av naturliga skäl precis lika mycket PP som BP.

Hur är stämningen i laget?

– Bra. Vi försöker hålla humöret uppe och ha roligt varje dag. Då är det lättare att ta ut sig totalt under matcherna.

Vad sa er tränare Joakim Fagervall efter kvällens match?

– Ingenting. Alla var deppiga och därför inte mottagliga för tränarsynpunkter.

Ni har haft tre olika tränaren under säsongen. Till hur stor del kan det förklara att resultaten blivit sämre än väntat?

Annons

– Svår fråga. Givetvis är det inte bra med tre tränare under en och samma säsong. Det är under försäsongen man ska spela in grunderna så att man inte behöver tänka så mycket utan bara gå ut och köra när allvaret börjar. Å andra sidan är det vi spelare ute på isen som ska göra det.

Har det varit stor skillnad mellan de olika tränarna ni haft, Mikael Tisell, Kari Rauhanen och Joakim Fagervall?

– Tisse och Jocke är ganska lika. Kanske hade Tisse ett lite mer defensivt tänk än Jocke har, men de är båda strukturerade. Kari hade ett helt annat tänk. Det fungerade inte så bra hos oss.

Känner ni spelare extra press på grund av föreningens situation med en ekonomisk storsatsning som riskerar att sluta med nedflyttning?

– Personligen lägger jag undan alla sådana tankar. Det gynnar ingen att man funderar för mycket. Jag försöker bara fokusera på ett byte i taget under matcherna. Men mellan matcherna märker man förstås att alla brinner för ishockeyn här i Tingsryd.

Kommer Taif att spela i allsvenskan även nästa säsong?

– Vi ska inte behöva trilla ur, svarar Robin.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons