Annons

”Vi ska inte släppa in någon balja”

När Öster i dag spelat sina 90 minuter mot IK Brage är bara en tredjedel kvar av superettan. En serie som många experter tippar ska bli den jämnaste på flera år och där de oavgjorda matcherna radas på varandra. Därför är trepoängare viktiga och det kommer att skrivas om flera måste-matcher i höst. Inte minst för Östers del. Inför Brage på Värendsvallen har vi ställt Östers tränare Ludwig Ernstsson mot väggen.
Sport • Publicerad 14 augusti 2010
Målet att hålla sig kvar i superettan kvarstår, säger Östers tränare Ludwig Ernstsson.
Målet att hålla sig kvar i superettan kvarstår, säger Östers tränare Ludwig Ernstsson.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Vilken målsättning har Öster inför sista tredjedelen?

– Målsättningen står kvar. Vi ska hålla oss kvar i superettan.

Annons

Ni jagas av Väsby och Trollhättan. Känner du flåset i nacken?

– Nej, jag har bara fokus på våra egna matcher. Vad andra lag gör kan jag inte påverka och varför då slösa energi på det.

Hur har du upplevt tiden sedan du tog över som huvudtränare?

– Bra, även om vi på slutet störts av skador och avstängningar på viktiga spelare. Jag tycker att vi har härlig stämning i laget och vi har spelat bra fotboll i möten med Ljungskile, Norrköping och Assyriska. Vi har fått bra respons från publiken på Värendsvallens läktare. Sådant känner killarna. Nu gäller det för mig som tränare att ingjuta självförtroende bland spelarna.

Har ni snackat ut om Landskronainsatsen (stryk med 0–4)?

– Vi mötte ett för dagen väldigt bra Landskrona. Jag vill inte komma med en massa dum-bortförklaringar, typ vi saknade Freddy Borg, och ibland måste man acceptera att andra lag är bättre. Jag har själv spelat sådana där matcher när allt lossnat. Så kändes det för Landskrona.

Kunde ni så här i efterhand gjort något annorlunda?

– Om jag fått spela om Landskronamatchen hade jag ändrat till två balansspelare. Vi hade backat hem, hoppats att Landskrona skulle bjuda oss på misstag, och kunde skapat chanser. Men visst var vi tunna framåt.

Vad ändrar du på inför Bragematchen?

– Jag vill inte lämna ut startelvan, men jag ändrar på ett par punkter. In kommer Freddy Borg och Daniel Petersson och ut går David Vidarsson och Alexander Henningsson. Brage är ett lag som inger respekt. De är ett spelande och bollskickligt lag.

Annons

Lagen närmast före er i tabellen vinner med jämna mellanrum. Är Jönköpings Södra och Falkenberg räddningsplankor?

– Jag kan bara konstatera att även Öster hoppas ta sina trepoängare på samma sätt. Vi ska minst två lag efter oss när superettan är slut.

Resultatet mot Brage?

– 2–0. Vi ska definitivt inte släppa in någon ”balja”.

När: I dag kl 16.00.

Var: Värendsvallen.

Saknas i Öster: Enes Smajlovic (skadad senast), David Vidarsson (avstängd), Mario Vasilj (känning i ljumsken), Björn Åkesson (känning i ljumsken), Matteo Blomkvist-Zampi (långtidsskadad).

Brages fem senaste matcher: Assyriska (b) 0–1, Norrköping (h) 2–3, Trollhättan (b) 3–3, Sundsvall (h) 2–3, Ängelholm (b) 0–2.

Östers fem senaste matcher: Landskrona Bois (b) 0–4, Assyriska (h) 1–1, Norrköping (h) 0–1, Ljungskile (h) 2–2, Ljungskile (b) 2–1.

Domare: Per Melin, Stockholm.

Ingen startelva. Tränaren Ludwig Ernstsson vill inte släppa startelvan, utan har nominerat en 17-mannatrupp till matchen. I den ingår både Freddy Borg och Christoffer Katenda jämfört med Landskronamatchen.

Östers trupp. Målvakter: Rasmus Rydén, Darmin Sobo.

Försvarsspelare: Daniel Petersson, Patrik Bojent, Stefan Karlsson, Månz Karlsson, Fredrik Bild, Elmin Nurkic.

Mittfältare: Charles Anderson, Jabu Mahlangu, Olivier Karekezi, Oliver Nedanovski, Alexander Henningsson, Danny Tadaris, Christoffer Katenda.

Forwards: Freddy Borg, Anton Henningsson.

Vårt tips: 1–0.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons