Annons

Vidal sänkte Peru – knapp seger för Brasilien

Fotboll • Publicerad 14 november 2020
Chiles Arturo Vidal fick på en rejäl rökare rakt upp i krysset i VM-kvalmötet med Peru när han gjorde matchens första mål. Mittfältaren var också sist på bollen vid 2–0-målet, som blev matchens slutresultat.
Chiles Arturo Vidal fick på en rejäl rökare rakt upp i krysset i VM-kvalmötet med Peru när han gjorde matchens första mål. Mittfältaren var också sist på bollen vid 2–0-målet, som blev matchens slutresultat.Foto: Ivan Alvarado/AP

Brasilien håller i segersviten i Sydamerikas VM-kval i fotboll. Mötet med Venezuela hemma i São Paulo var mållöst fram till den 67:e minuten då Liverpool-anfallaren Roberto Firmino höll sig framme och kunde peta in matchens enda fullträff från nära håll. Brasilien har därmed inlett VM-kvalet med tre segrar på lika många matcher och leder kvalgruppen två poäng före Argentina.

Ett par tusen kilometer sydväst tog Chile emot Peru i huvudstaden Santiago. Chile, som inlett VM-kvalet med en förlust och en oavgjord, inkasserade sin första seger tack vare Inter-mittfältaren Arturo Vidals två fullträffar i första halvlek.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons