Annons

Vilken vrål-vändning

Tingsryd stod för en minst sagt stark vändning hemma mot Rögle i går.
Underläge 1-3 inför den tredje vändes till seger med 4–3 efter straffar och därmed bröt också Taif sin segerlösa svit.
– Vi har haft en tuff period med fyra raka förluster, därför känns det extra skönt att vi lyckades vinna, säger matchhjälten Simon Stark.
Sport • Publicerad 11 januari 2012
Tingsryds Dustin Johner vann matchen i matchen mot Rögles Eric Himmelfarb, även om ingen av kanadensarna gjorde några personliga poäng var det Johners lag som vann.
Tingsryds Dustin Johner vann matchen i matchen mot Rögles Eric Himmelfarb, även om ingen av kanadensarna gjorde några personliga poäng var det Johners lag som vann.Foto: Filip Sjöfors
Simon Stark gjorde hattrick när Tingsryd vann med 4?3 mot Rögle i går.
Simon Stark gjorde hattrick när Tingsryd vann med 4?3 mot Rögle i går.Foto: Filip Sjöfors

Det brukar bli jämna matcher när Tingsryd och Rögle möts. Förra gången i Nelson Garden Arena vann Taif med 3–2 efter förlängning och när lagen möttes i Ängelholm vann Rögle med 4–3 efter straffar.

Mycket talade dock för Rögle när de fem mållösa förlängningsminuterna var över. Rögle hade fyra vunna och en förlust efter straffar, medan Taif hade två raka strafförluster.

Annons

I går vändes dock den trenden och det var forwarden Simon Stark som var den store segerorganisatören.

Först satte han 1–0 i första perioden och efter att Christoffer Björklund pangat in 2–3-reduceringen i powerplay i början av tredje, klev Stark åter fram och prickade in 3–3.

– Jag hade lite flyt vid första målet som var en sargretur (efter skott av Richard Mueller) och vid kvitteringsmålet fick jag en fin passning av Rolle (Victor Rollin-Carlsson), säger segerorganisatören ödmjukt.

Simon Stark var dessutom ytterst nära att sätta dit 4–3 efter en liknande situation som vid första målet när Victor Rollin-Carlsson sköt ett skott som via kortsargen studsade ut i banan igen.

– Jag blev lite upphakad och kom inte riktigt till med klubban ordentligt. Lite surt, säger Simon Stark.

Efter att fem spelare missat sina straffar fick glödhete Simon Stark chansen att lägga straff första gången den här säsongen och han gjorde inget misstag.

– Jag försökte bara gå in och göra som jag gjort på träning och pucken gick in under armen på målvakten, beskriver Stark det avgörande målet som fick de flesta av de 2006 åskådarna i hallen att brista ut i ett stort segervrål.

– Man får inte glömma (Johan) Salomonsson som går in och räddar deras straffar, påpekar Stark som nu är uppe i åtta gjorda mål totalt.

Att Johan Salomonsson bytte av den i matchen storspelande Michal Zajkowski kanske förbryllade en del, men tränaren Joakim Fagervall hade sina skäl.

– Vi har förlorat två straffläggningar tidigare med Zajkowski i målet och därför kändes det rätt att testa ”Josan”, avslöjar Fagervall.

Annons

Rögles tränare Dan Tangnes tycker att Tingsryds seger var odiskutabel.

– Om man summerar matchen tycker jag att Tingsryd vann helt rättvist. Ska vi vara med och slåss om de tre första platserna i serien måste vi vinna såna här matcher, utan att ta nåt från Tinsgryds seger. Det är Tingsryd som gör oss dåliga och de vinner rättvist, konstaterar Rögles tränare.

Joakim Fagervall tycker också att hans lag var förtjänt av segern.

En seger som kom efter att Tingsryd vägrade vika ner sig. Trots tappad ledning och trots att Rögle gjorde både 1-2 och 1-3 fortsatte Tingsryd att trumma på och i tredje perioden kom den rättvisa utdelningen och Tingsryd är ett vinnarlag igen.

– Varje gång Rögle står på schemat blir jag glad eftersom vi alltid spelar bra mot Rögle, säger Jocke Fagervall som får vänta till den 25 februari innan Rögle åter dyker upp på det allsvenska schemat.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons