Annons

Vincent Norrman avancerar till US Open

Den svenske golfaren Vincent Norrman, 25, är vidare till US Open i Los Angeles, efter att ha slutat tvåa i endagskvalet i Toronto, Kanada.
Den svenske debutanten Ludvig Åberg lyckades däremot inte ta sig vidare.
Golf • Publicerad 6 juni 2023
Vincent Norrman slutade på en andraplats i kvalet till US Open i Los Angeles. Arkivbild.Foto: LM Otero/AP/TT

Norrman gick de två rundorna i Toronto på totalt 132 slag, åtta under par, natten mot tisdag svensk tid.

Etta blev amerikanen Ryan Gerard med totalt 129 slag, elva under par. Även amerikanen Ryan Armour som slutade trea med 133 slag tar en plats i US Open som inleds nästa vecka i Los Angeles.

Annons

Däremot lyckades inte den svenske debutanten och förhandssnackisen Ludvig Åberg. 23-åringen, som i maj toppade PGA-tourens universitetsrankning, slutade på totalt 136 slag, fyra under par.

Redan på torsdag skriver Åberg historia som den första collegespelaren någonsin att kliva rakt in på PGA-touren då Canadian Open inleds.

Från och med i år låg ett medlemskap på PGA-touren i potten för den som toppade universitetsrankningen i slutet av maj. Åberg, som avslutar sina studier på Texas Tech University i Lubbock, höll undan med bred marginal.

Han avslutade också amatörkarriären rankad som världsetta och fick nyligen ta emot Ben Hogan Award – priset som bästa collegespelare i USA – för andra året i följd.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons