Vinst mot Finland – med få sekunders marginal

Ishockey • Publicerad 10 juni 2022
Sverige slog Finland med 4–3 i U18-VM. Arkivbild.
Sverige slog Finland med 4–3 i U18-VM. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Efter två tunga förluster i inledningen av U18-VM i USA var det ett hungrigt Sverige som klev ut på isen i mötet med Finland.

Svenskorna satte det första målet (Ida Karlsson), efter drygt halva första perioden, men finländskorna satte hårt mot hårt och kontrade med ett nytt mål efter varje svenskt (ett andra av Mira Markström) – och ville inte ge sig i första taget.

Men efter det att svenska Emma Pfeffer satte 3–3 mot Finland i slutet av tredje perioden tog det inte mer än två minuter innan Jenna Raunio sköt in pucken i Finlands mål. Hon avgjorde därmed matchen med bara åtta spelsekunder kvar och Sverige vann över Finland med 4–3.

Sverige möter Tjeckien i kvartsfinal natten mot lördag.

Rättelse: I en tidigare version förekom en felaktighet. Rätt är att Sverige spelar kvartsfinal mot Tjeckien.