Annons

Vipers har häng på toppen

4–2 till Växjö Vipers.
Nu är laget bara en poäng efter tabellettan.
– Vi börjar hitta det vi hade förra året, sa Kristofer Widlundh.
Sport • Publicerad 5 december 2011
Växjö Vipers David Östergren har bollen under kontroll när han uppvaktas av Landskronaförsvaret.
Växjö Vipers David Östergren har bollen under kontroll när han uppvaktas av Landskronaförsvaret.Foto: Urban Nilsson
Växjö Vipers Viktor Johansson i uppspelsfasen i mötet med Landskrona.
Växjö Vipers Viktor Johansson i uppspelsfasen i mötet med Landskrona.Foto: 

Den södra allsvenskan i innebandy är väldigt jämn. Och det ska VäxjöVipers delvis vara glada för, med tanke på lagets start.

Jönköping, som gick upp till superligan i våras, tappade nio poäng förra säsongen. Det har ettan Lindås och tvåan Karlstad redan gjort.

Annons

Trots att inte ens halva serien är spelad.

Växjö Vipers skuggar en poäng bakom.

– Serien kommer att leva till sista omgången. Vi måste vara på tårna konstant, men det är upp till oss om vi ska vinna den här serien, konstaterade Kristofer Widlundh.

Vipersspelaren fyller 25 år i dag och gav sig själv en tidig present genom att hänga in 3–1 då 31 sekunder återstod av första perioden.

– Kan inte bli bättre. Bara att njuta av en härlig måndag, log hanefter tionde seriemålet.

Växjös övriga tre mål kom på snabba spelvändningar/kontringar. Just där är laget ruskigt bra.

– Det är något som vi var bra på under försäsongen och har av tradition varit bra på. Nu har vi arbetat lite hårdare med det någon vecka. Roligt att det ger resultat, sa tränaren Daniel Hahne.

Karl Strömberg satte 1–0 på friläge, Magnus Gustafsson tryckte upp 2–1 i nättaket och Filip Kjellsson prickade krysset till 4–1.

Därefter kändes det klart. Något som Vipers också tyckte.

– Vi slog lite svårare passningar och vårdade inte bollen riktigt som vi kommit överens om, men så länge vi gjorde hemjobbet stängde vi igen möjligheterna för dem, sa lagets tränare.

Annons

Landskrona reducerade i mittperioden, men kom inte närmare.

– Vi har försökt att hitta hjärtat som vi måste ha för att vinna. Visst vi har kvalitén i laget, men det måste vara en 100-procentig inställning också. Och det har vi tagit fram nu, sa Kristofer Widlundh.

Annat var det för två helger sedan, då Växjö förlorade borta mot Östra.

Det fick till följd att Johan Schönbeck kallades in i ledarstaben.

– Han betyder väldigt mycket. Han har en jäkla energi i båset och engagemang på träningarna. En rutinerad tränare och en riktigt bra komplettering, sa Widlundh.

Energin, saknades den i början?

– Det var mycket snack att vi var seriefavoriter och skulle ta hem den här serien. Och det kanske gjorde att vi gick ner oss och blev bekväma. Nu har vi insett att vi får ingenting gratis och måste kriga hela tiden, men det har vi börjat visa på slutet.

5–2 och 4–2 mot två skånska lag gör att läget ser mer positivt ut nu.

– Men vi har svårt att hålla fokus uppe stundtals. Fast vi försöker påminna varandra hela tiden om att spela enkelt, sa Widlundh.

– Vi är fortfarande på en resa framåt, men har några växlar till. Vi behöver bli lite bekvämare med boll så att det inte blir spelvändningarna på oss när vi har haft de långa anfallen, konstaterade Hahne.

Annons

En av anledningarna till gårdagens seger var annars målvakten Kim Kulich. Han är i storform.

– Han har varit väldigt imponerande. Jag vet hur duktig han är och nu har han äntligen fått bevisa det. Känns riktigt skönt att ha en trygg och stabil målvakt, berömde Widlundh.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons