Vipers kryssade – igen

Växjö Vipers hade en 4–1-ledning efter halva matchen men tappade till 5–5 borta mot Warberg.
En poäng som kunde ha varit tre, eller två, men också ingen alls.
– Nånstans tycker jag ändå det var starkt att vi inte förlorade, säger Växjötränaren Niklas Nordén efter Växjölagets sjätte oavgjorda match den här säsongen.
Sport • Publicerad 12 november 2014
MATCHENS LIRAREValdemar Ahlroth var briljant i Växjö Vipers och låg bakom fyra av lagets fem mål.Foto: Pic-Agency Sweden

Efter tio omgångar har Växjö Vipers tagit två tre poängare och två nollpoängare samt spelat oavgjort i sex matcher.

Av de sex matcherna har Vipers förvisso lyckats knipa åt sig extrapoängen via mål i sudden death vid två tillfällen, medan man har fått nöja sig med en poäng i fyra matcher.

Gårdagens match slutade dock mållös efter fem minuters sudden death och någon extrapoäng delades därför inte heller ut till motståndarlaget.Vad beror det på att ni kryssat i sex av tio matcher?

– Jag vet inte. Så länge som vi inte förlorar är vi nöjda, men sedan vill vi också ha fler treor för att inte halka efter för mycket i tabellen. Man kan inte bara se det som tappade poäng utan i en del matcher har vi tjänat poäng också, svarar Niklas Nordén.

Nu är det dock ingen skam att ”bara” få med sig en poäng borta mot Warberg som tidigare har vunnit fem raka matcher i sin hemmaborg. Men det kändes lite onödigt på det sättet Vipers lät matchen glida laget ur händerna.

Men det finns vissa förklaringar:

– Vi fick ändra om lite i laget under matchen efter att André Andersson tvingats utgå efter första perioden (hade fått grusbit i ögat) och Christopher Holmér fick kliva av med befarad lätt hjärnskakning (fick en armbåge i ansiktet i slutet av första perioden). Med tanke på det och sett till hur matchen utvecklade sig är det rätt rättvist med var sin poäng, säger Niklas Nordén.

I första perioden gjorde Vipers allt rätt och radade upp målchanser samtidigt som man spelade behärskat i den egna zonen och kontrade framåt. Ludwig Persson satte 1–0 efter fint samarbete med Valdemar Ahlroth och Marcus Johansson ökade på till 2–0.

Tidigt i andra perioden tilläts Warberg reducera på en kontring när Vipers blev lite väl optimistiskt i anfallszonen och tappade bollen. Men Vipers lät sig inte skrämmas utan Valdemar Ahlroth (som tycktes vara överallt på planen) höll sig påpassligt långt framme och stressade en motståndarback till felpass och satte behärskat 3–1.

David Östergren ökade på till 4–1 efter ett smörpass från, just det, Valdemar Ahlroth. Då hade det gått drygt åtta minuter av perioden, men efter det tappade Vipers övertaget och Warberg kämpade sig tillbaka in i matchen.

Från minut 32.55 till 40.32 tilläts Warberg vända 1–4 till 5–4. Både slarv från Vipers och skickligt spel från Warberg låg bakom målen. Dessutom borde kanske, i övrigt duktige, målvakten Pascal Meier hunnit med att rädda 3-4-målet.

Efter kallduschen i början av tredje gick Vipers ner på två femmor och jobbade sig tillbaka. Mitt i tredje perioden fick man läge att spela fem mot tre och det utnyttjade Filip Kjellsson, assisterad av Ahlroth.

Vipers fick ytterligare ett PP-läge med 2,14 kvar av matchen, men hemmalaget höll tätt. I förlängningsperioden var Warberg aningen hetare, men Vipers fick sista chansen när nummer 20 Valdemar Ahlroth (vem annars) var nära att trycka in bollen vid målvaktens vänstra stolpe.

På söndag väntar Höllviken hemma i Fortnox Arena där det väntas bli fullt hus då det är stora innebandydagen med fri entré. Återstår att se om Christopher Holmér och André Andersson hinner läka till dess. Sedan tidigare har Vipers även Jesper Sankell och Simon Nilsson på skadelistan

Vipers sex kryssmatcher

Växjö Vipers har spelat oavgjort i sex av tio matcher. Slutresulatet efter förlängning inom parentes.

Storvreta-Vipers 6-6 (7-6)

Vipers-Dalen 5-5 (6-5)

Linköping-Vipers 2-2 (3-2)

Vipers-Helsingborg 5-5 (6-5)

Vipers-Sirius 8-8 (8-9)

Warberg-Vipers 5-5 (5-5)