Annons

Vipers räckte inte till mot uppoffrande Höllviken

Det blev en tuff förlust för Växjö Vipers när laget mött Höllviken i SSL i Köpenhamn under lördagen. Det var ett uppoffrande motstånd som satte stopp för Växjölaget.
Köpenhamn • Publicerad 10 februari 2019
Det blev en tung förlust för Vipers i kampen om slutspelsplatserna i SSL
Det blev en tung förlust för Vipers i kampen om slutspelsplatserna i SSLFoto: Lena Gunnarsson

Det blev en chockartad start för Växjö Vipers när hemmalaget, Höllviken, tog ledningen redan efter 45 sekunder.

– De gör det snyggt och rullar upp oss vackert. Vi gör inte vårt jobb där fullt ut, säger tränaren Niklas Nordén.

Annons

Vipers gjorde dock en bra period efter starten och först gjorde André Andersson 1-1, Manuel Maurer gjorde 2-1 och Manuel Engel satte 3-1 innan första perioden var över.

– Vi kommer tillbaka bra och jag kände att vi hade de ordentligt efter den perioden, säger Nordén.

I den andra perioden var det Höllviken som ägde spelet och gjorde periodens enda två mål varav ett i boxplay.

– Vi blir bekväma i den andra perioden och i stället för att göra 4-1 i powerplay gör de 3-2 i boxplay. Vi släpper in de i matchen vilket vi inte borde göra, säger tränaren.

I den tredje perioden blev det en ny chockstart för Vipers när hemmalaget tog tillbaka ledningen efter bara 15 sekunder. Ännu en gång lyckades dock Växjölaget komma tillbaka och kvittera. Den här gången blev det inte långvarigt utan hemmalaget återtog ledningen och ökade på den till 6-4 efter bara 48 sekunder.

Johan Roos ordnade lite spänning mot slutet när han gjorde 5-6 med 51 sekunder kvar men hemmalaget kunde avgöra i tom målbur.

– Vi gör en godkänd insats men vi räcker inte till i dag. Det är en tuff match och de spelar väldigt uppoffrande när de täcker oerhört många skott, säger Nordén

Matchen spelades i Köpenhamn, något som tränaren tyckte var kul trots förlusten.

– Det var speciellt att spela matchen här i Danmark. Det var väldigt bra stämning trots att det var lite folk på matchen då publiken var såpass nära planen. Det var kul att spela här, säger Nordén

Tabelläget i SSL är oerhört tight för Vipers som just nu bara har två poäng till godo på lagen under slutspelssträcket samtidigt som de har fyra poäng upp till en tredjeplats.

Annons

– Det är oerhört tight och det kommer bli kamp ända in över mållinjen. Vi måste offra oss mer för varandra. Vi vill göra det som Höllviken gjorde mot oss i dag, säger Niklas Nordén.

Härnäst för Vipers är bortamatch mot Mullsjö.

Tobias Nilsson-GjörloffSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons