Annons

Vipers satsar på ny försäsongscup

Ett nytt initiativ för att utveckla innebandyn har tagits. I Fortnox Arena ska det nu spelas en försäsongscup för lagen i Svenska Superligan.
– Gensvaret har varit otroligt, säger Niklas Nordén, tränare i Växjö Vipers.
Sport • Publicerad 18 juni 2014
Viperstränaren Niklas Nordén.
Viperstränaren Niklas Nordén.Foto: 

Innebandyn blir allt mer populär och nu har också intresset väckts för en ny cup som ska spelas i Fortnox Arena.

– Vi är stolta över att kunna presentera en sådan här cup. Gensvaret har varit otroligt och för lagen blir det en värdemätare över hur man ligger till inför superligan, säger Växjö Vipers tränare Niklas Nordén i ett pressmeddelande.

Annons

Deltagande lag är Växjö Vipers, Pixbo, Helsingborg, Waberg, Linköping och Höllviken, en nykomling i innebandyns högsta serie.

– Det blir en intressant cup ett par veckor innan säsongspremiären i superligan, och tanken är att vi skall fortsätta med cupen som ett årligt inslag i försäsongen, säger Nordén.

Cupen spelas i slutet av augusti med två gruppspelsmatcher under lördagen och avslutas med slutspel samt final på söndagen.

Josefin Lundin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons