Annons

Vipers sista match i Teleborgshallen

En innebandyepok går i graven i kväll. När Växjö Vipers lämnar planen efter matchen mot Visby är Teleborgshallen ett minne blott i klubbens historia.
Sport • Publicerad 24 mars 2012

– Det kommer att kännas lite vemodigt, men i nya Fortnox Arena blir innebandyn erkänd som lagidrott. Vi får en egen arena med enbart linjer på planen för vår sport, säger Fredric Fagerberg.

Han har varit med om hela Vipers resa sedan 1996.

Annons

Det var då som Växjö Östra och Hovshaga slog ihop sina verksamheter för en elitsatsning. Den slutade i den tidens elitserie vintern 2000-01.

Fredric Fagerberg var den säsongen assisterande tränare till Rune Engström. Han började redan som 17-åring som juniorlagstränare och har sedan dess haft de flesta ledarfunktioner som finns i Växjö Vipers.

Hur många timmar Fredric tillbringat i Teleborgshallen går inte att räkna.

– Ja, under 23 år har det blivit ganska många timmar. Tänk om jag fått lön under den tiden...

I Teleborgshallen har Vipers upplevt glädjen som elitserielag, men också de tuffa åren efter nedflyttningen. Vipers hade skulder på upp mot halvmiljonen och det var inte långt borta att klubben lagts ned.

Tre personer, Peter Karlsson, Fredric Fagerberg och Patrik Bengtsson, räddade Vipers genom hårt arbete.

När Visbymatchen är slut börjar Vipers sitt nästa liv.

– Fortfarande är det superligan som gäller, det kan ta både ett och två år att nå dit, och vår marknadschef Johnny Moberg är en viktig kugge i arbetet. Första veckan i september invigs Fortnox Arena och vi hoppas på en publik på 800 till tusen i snitt, säger Fredric Fagerberg.

– Nu ska vi avsluta snyggt mot Visby. Nästa år kommer det att bli fyra nya lag i södra allsvenskan, men de två lag som åker ur superligan lär hamna i den norra serien.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons