Annons

Vipers ska bli giftigare

Karlstad tog steget upp till superligan.
Onyx, Landskrona och Partille trillade ur den södra allsvenskan.
VÀxjö Vipers slutade trea och nu börjar mobiliseringen inför nÀsta sÀsong.
Sport ‱ Publicerad 28 mars 2012

I helgen avslutades serien med seger hemma i Teleborgshallen mot Visby och en slutlig tredjeplats i tabellen. NÀsta sÀsong inleds i den sprillans nya Fortnox Arena.

En arena som sÀkert gör att mÄnga av de spelare med utgÄende kontrakt gÀrna fortsÀtter ytterligare en sÀsong. Dessutom lÀr den nya arenan inte vara nÄgon nackdel för Vipers nÀr det gÀller att locka till sig nya spelare.

Annons

– Det Ă€r alltid lockande med en ny arena och för oss som förening Ă€r det ocksĂ„ en liten omstart, sĂ€ger sportchefen Klas Skoglund som redan har börjat diskutera förlĂ€ngningar med en del spelare vars kontrakt har löpt ut.

Bland annat har inledande kontakter tagit med mÄlvakten Kim Kulich, forwarden Filip Kjellsson och backen Victor Johansson.NÄgra nyförvÀrv pÄ gÄng?

– Kontakter har tagits med en del spelare, men hur mĂ„nga och vilka det kan bli Ă€r lite beroende pĂ„ vilka spelare som skriver pĂ„ nya avtal. Vi vill behĂ„lla sĂ„ mĂ„nga som möjligt och sedan spetsa till truppen, sĂ€ger Klas Skoglund.

Bland annat avslöjar sportchefen att klubben snart har en ersÀttare för Magnus Gustafsson klar. Gustafsson som har aviserat att han slutar och lÀmnar en centerlucka att fylla.

– Vi har stommen med ett antal spelare som har avtal Ă€ven nĂ€sta sĂ€song och nĂ€r det gĂ€ller nyförvĂ€rv blir det kanske tre–fyra pĂ„ sin höjd. I första hand etablerade spelare, för talangerna har vi hĂ€r runt omkring och i den egna föreningen, sĂ€ger sportchefen.

NÀr det gÀller ledarsidan har huvudtrÀnaren Daniel Hahne kontrakt Àven nÀsta sÀsong och sportchefen hoppas att assisterande trÀnarna Torbjörn Hedlund och Per Gustafsson blir kvar i föreningen. Sedan kan det bli ytterligare förstÀrkning pÄ coachfronten.

DÀremot Àr det klart att Johan Schönbeck ett kliv tillbaka och kommer nÀsta sÀsong bara att ingÄ i sportgruppen.

En annan sak som Àr klar Àr att nya Fortnox Arena kommer att hÄlla hög superligaklass nÀr den stÄr klar efter sommaren. FrÄgan Àr om Vipers lagbygge kan leda till superligaspel i samma hall 2013?

– Vi Ă€r inte med hĂ€r för att komma fyra–femma utan vi Ă€r med för att vara i toppen och gĂ„ upp i superligan, konstaterar Klas Skoglund.

Spelare under kontrakt:

Simon Axelsson, center

Adam Barrdahl, forward

Christopher Holmér, forward

Marcus Jovic, forward

Simon Ohlsson, back

Eric Roos, back

Johan Roos, back

Kristoffer Widlundh, center

Spelare med 1+1-kontrakt:

Rickard Fransson, back

Linus JĂ€mtdal, forward

Carl-Gustav Widerström, back

Spelare med utgÄende kontrakt:

Martin Gustafsson, back

Viktor Johansson, back

Robin Johansson, back

Filip Kjellsson, forward

Kim Kulich, mÄlvakt

David Rydh, forward

Mazdak Shiasi, center

Karl Strömberg, forward

David Östergren, forward

Spelare som lÀmnar:

Magnus Gustafsson, center

Niclas Söderlund, mÄlvakt

Kristian Ferm
SÄ hÀr jobbar SmÄlandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strÀvar efter förstahandskÀllor och att vara pÄ plats dÀr det hÀnder. TrovÀrdighet och opartiskhet Àr centrala vÀrden för vÄr nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons