Annons

Vipers ska bli giftigare

Karlstad tog steget upp till superligan.
Onyx, Landskrona och Partille trillade ur den södra allsvenskan.
Växjö Vipers slutade trea och nu börjar mobiliseringen inför nästa säsong.
Sport • Publicerad 28 mars 2012

I helgen avslutades serien med seger hemma i Teleborgshallen mot Visby och en slutlig tredjeplats i tabellen. Nästa säsong inleds i den sprillans nya Fortnox Arena.

En arena som säkert gör att många av de spelare med utgående kontrakt gärna fortsätter ytterligare en säsong. Dessutom lär den nya arenan inte vara någon nackdel för Vipers när det gäller att locka till sig nya spelare.

Annons

– Det är alltid lockande med en ny arena och för oss som förening är det också en liten omstart, säger sportchefen Klas Skoglund som redan har börjat diskutera förlängningar med en del spelare vars kontrakt har löpt ut.

Bland annat har inledande kontakter tagit med målvakten Kim Kulich, forwarden Filip Kjellsson och backen Victor Johansson.Några nyförvärv på gång?

– Kontakter har tagits med en del spelare, men hur många och vilka det kan bli är lite beroende på vilka spelare som skriver på nya avtal. Vi vill behålla så många som möjligt och sedan spetsa till truppen, säger Klas Skoglund.

Bland annat avslöjar sportchefen att klubben snart har en ersättare för Magnus Gustafsson klar. Gustafsson som har aviserat att han slutar och lämnar en centerlucka att fylla.

– Vi har stommen med ett antal spelare som har avtal även nästa säsong och när det gäller nyförvärv blir det kanske tre–fyra på sin höjd. I första hand etablerade spelare, för talangerna har vi här runt omkring och i den egna föreningen, säger sportchefen.

När det gäller ledarsidan har huvudtränaren Daniel Hahne kontrakt även nästa säsong och sportchefen hoppas att assisterande tränarna Torbjörn Hedlund och Per Gustafsson blir kvar i föreningen. Sedan kan det bli ytterligare förstärkning på coachfronten.

Däremot är det klart att Johan Schönbeck ett kliv tillbaka och kommer nästa säsong bara att ingå i sportgruppen.

En annan sak som är klar är att nya Fortnox Arena kommer att hålla hög superligaklass när den står klar efter sommaren. Frågan är om Vipers lagbygge kan leda till superligaspel i samma hall 2013?

– Vi är inte med här för att komma fyra–femma utan vi är med för att vara i toppen och gå upp i superligan, konstaterar Klas Skoglund.

Spelare under kontrakt:

Simon Axelsson, center

Adam Barrdahl, forward

Christopher Holmér, forward

Marcus Jovic, forward

Simon Ohlsson, back

Eric Roos, back

Johan Roos, back

Kristoffer Widlundh, center

Spelare med 1+1-kontrakt:

Rickard Fransson, back

Linus Jämtdal, forward

Carl-Gustav Widerström, back

Spelare med utgående kontrakt:

Martin Gustafsson, back

Viktor Johansson, back

Robin Johansson, back

Filip Kjellsson, forward

Kim Kulich, målvakt

David Rydh, forward

Mazdak Shiasi, center

Karl Strömberg, forward

David Östergren, forward

Spelare som lämnar:

Magnus Gustafsson, center

Niclas Söderlund, målvakt

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons