Men då föll de överraskande mot nästjumbon Sirius.
Uppsala/Växjö • Publicerad 23 november 2017
Växjö förlorade borta mot Sirius.
Växjö förlorade borta mot Sirius.Foto: Lena Gunnarsson

Sirius började den första perioden bäst och - precis som vanligt - var Växjö lite avvaktande inledningsvis.

Växjö har nämligen sämst resultat i hela serien om man bara ser till de första perioderna.

Trots 0-0 på matchtavlan var det dock inte händelsefattigt.

Närmast var Uppsalalaget då Mattias Jansson fick driva upp bollen på högerkanten och sedan avsluta distinkt i insidan av vänstra stolpen. Turligt nog för Vipers studsade bollen ändå ut från målet.

Men även gästerna hade även dem några riktigt bra lägen. Ena gången missade Jesper Sankell en studsande boll mitt framför hemmamålvakten, den andra gången missade Roos bollen efter en fin lyftning in från vänsterkanten.

Den andra perioden bjöd på betydligt mer än den första. Gästerna tog först ledningen genom Manuel Engell, innan hemmalaget både kvitterade och tog ledningen.

1-1 kom överraskande nog under box play-spel och 2-1 efter att Växjö precis avslutat på mål och hemmalagets målvakt snabbt hittade målskytten på ett utkast.

Men gästerna gav inte upp där och 2-2 kom redan efter två minuter. Den här gången genom Jesper Sankell.

Laget som spelade bäst var dock nästjumbon Sirius och därför kom också både 3–2 och 4–2 helt rättvist innan den andra pausvilan.

Inte nog med det hade hemmalaget dessutom ett skott i ribban och ett i stolpen innan 4-2-målet.

Ett synligt både irriterat och chockat Växjö lämnade planen.

I den tredje och sista perioden kom ett helt nytt Växjö in på planen. Helt plötsligt var det gästerna som var det bättre laget i Uppsala.

Dock hjälpte det inte Växjö.

KarlJohan Ahlroth lyckades reducera till 4-3, men hemmalaget slog då in både 5-3 och 6-3 bakom Kosonen.

Under de fem sista minuterna tog gästerna då ut Kosonen från planen och spelade 6 mot 5. Men de kom aldrig närmare än 6–4 och en förlust mot nästjumbon var ett faktum.