Annons

VM-kval på Myresjöhus Arena

Lotta Schelin, Kosovare Asllani och det svenska damlandslaget återvänder till Växjö. I maj spelar de VM-kval på Myresjöhus Arena.
Sport • Publicerad 12 februari 2014
Tillbaka. Kosovare Asllani och det svenska landslaget spelar VM-kval på Myresjöhus Arena.
Tillbaka. Kosovare Asllani och det svenska landslaget spelar VM-kval på Myresjöhus Arena.Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Över 25 000 personer tog till Myresjöhus Arena för att kolla på EM-fotboll förra sommaren, trots att Sverige spelade sina EM-matcher i Göteborg, Halmstad och Stockholm. Pia Sundhages svenska trupp valde dock att lägga en förberedande landskamp mot Island i Växjö inför mästerskapet och i maj återvänder man. I går blev det klart att VM-kvalmatchen mot Nordirland spelas i Växjö den 8 maj.

– Att få vara värd för ytterligare en av Sveriges landskamper, den här gången en VM-kvalmatch, känns inspirerande. Särskilt efter den sommar vi upplevde som värdstad, säger Anna Sjödahl på Växjö & Co.

Annons

Innan mötet i Växjö möter Sverige Nordirland på bortaplan i VM-kvalet. Den matchen spelas den 5 april. I början av mars laddar man inför tävlingsmatcherna med Algarve cup. Under onsdagen presenterade assisterande förbundskapten Lilie Persson den svenska truppen.

Charlotte Rohlin, Lina Nilsson och Therese Sjögran är tillbaka efter skadefrånvaro i helgens landskamp mot Frankrike. Jessica Samuelsson och tidigare Österspelaren Sofia Jakobsson är också tillbaka i truppen. Däremot saknas Josefine Öqvist som meddelat att hon gjort sin sista landskamp.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons