Vöikers ångar på

Vöikers tog sin tredje raka trepoängare när Pixbo Wallenstam slogs tillbaka med 6–4 (2–2, 1–1, 3–1) i Fortnox Arena i lördags.
– Det känns som om vi börjat sätta försvarsspelet ordentligt nu, säger Hanna Sterner som satte två av Vöikers mål.
Sport • Publicerad 15 oktober 2012
Hanna Sterner (i blått) på väg fram i ett av Vöikers alla anfall mot Pixbo. Tillsammans med Stina Svensson gjorde Sterner två mål.Foto: Urban Nilsson

Den 19-åriga ytterforwarden kvitterade till 2–2 på en läckert volleystyrning och satte 6–4 från halvplan i tom kasse.

Tillsammans med Eleonore Glebe och Emma Jarl bildade Sterner andrakedjan och genom Jarls viktiga 4–3-mål i tredje perioden såg man till att målen fördelades jämnt på de båda kedjorna.

Det är ett styrketecken hos Vöikers i år.

Att inte bara förstakedjan med skyttedrottningen Stina Svensson i spetsen levererar. Snillrika Stina satte två mål och serverade Cecilia Ahlström till ett och är motorn i Vöikers.

Men en motor gör ingen bil utan det behövs andra komponenter för att ekipaget ska rulla framåt.

I Vöikers fall handlar det inte bara om två produktiva kedjor, utan också om stabila backar, som i matchen mot Pixbo förvisso slarvade en hel del med uppspelen, men stod upp bra när motståndaren gick till anfall.

Dessutom har Vöikers två duktiga målvakter i Amanda Ahlm, som dock tvingades utgå axelskadad efter halva matchen och i ersättaren Kim Ahokas, som bara var en insläppt straff från att hålla nollan.

– Vi är en del nya spelare i laget och det tar ett tag att spela ihop oss men det känns som om vi börjar hitta rätt, säger Hanna Sterner som är tillbaka i Vöikers efter utflykten till Hovshaga förra säsongen.

Sett över 60 minuter var det en rättvis hemmaseger inför 106 åskådare i Fortnox Arena, men visst finns det mer att plocka ut av laget, vilket lovar gott inför kommande matcher.

– Jag tycker vi slarvade en del och hade inte rätt fokus i början där vi tappade bollen på halvplan och var ego och körde själva, men sista sju minuterna skärpte vi till oss, analyserar Hanna Sterner.