Annons

von Eckermann tappade ledningen i Omaha

Den svenske världsettan Henrik von Eckermann tappade ledningen och halkar ned på en tredjeplats i världscupfinalen i amerikanska Omaha efter andra dagens hoppning.
Ridsport • Publicerad 7 april 2023
Henrik von Eckermann ligger trea i världscupfinalen i hoppning. Arkivbild.
Henrik von Eckermann ligger trea i världscupfinalen i hoppning. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Henrik von Eckermann med hästen King Edward fick fyra felpoäng och missade omhoppningen med nio felfria ekipage. Tiden 70,32 sekunder räckte till en tioendeplats i den andra finalomgången.

"I går var jag i två gånger och bommarna låg kvar. I dag var jag i en gång och den bommen trillade tyvärr", säger Eckermann i en kommentar enligt Svenska ridsportförbundet.

Annons

Totalt sett intar von Eckerman därmed en tredjeplats i världscupfinalen, efter det att han red in en förstaplats i den första finalomgången natten mot torsdagen.

Världscupfinalen i hoppning avgörs natten mot söndag. Och det ser nu ut att bli väldigt tight inför avgörandet, konstaterar Eckermann.

"Ingenting är helt förlorat ännu", säger han.

Dansken Andreas Schou leder hoppningen, följt av schweizaren Pius Schwizer.

Även svenska Wilma Hellström, som överraskade och red in på en femteplats med hästen Cicci Bjn i den första omgången, hade en tuff dag. Hon placerade sig på plats 26 i den andra finalomgången, med tolv felpoäng och tiden 73,03. Hellström halkar därmed ned till plats tolv totalt sett.

Henrik von Eckermann och King Edward rankas redan som världens bästa ekipage och har dominerat sporten det senaste året. Två gånger tidigare har han slutat trea i finalen, som ingen svensk lyckats vinna hittills.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons