Annons

Vu visade klass - vann British Open överlägset

Golf • Publicerad 13 augusti 2023
Lilia Vu vann British Open.
Lilia Vu vann British Open.Foto: John Walton/AP/TT

Lilia Vu pallade för trycket. Den amerikanska stjärnan avslutade British Open på absolut bästa sätt och plockade hem den klassiska golftävlingen i mer eller mindre överlägsen stil, hennes andra majorseger för året.

– Det känns overkligt att de utropar mig till segrare, säger Vu enligt AFP.

Annons

Vu, som tidigare i år vann majorn Chevron Championship, gick ut i ledning inför söndagens avslutande runda i Surrey och hon visade med en tidig birdie att hon minsann inte tänkte ge konkurrenterna någon chans. Vu gick runt på fem slag under par och landade totalt sett på 14 under par, sex slag bättre än tvåan Charley Hull.

Linn Grant blev bästa svenska i tävlingen. Hon gick sista rundan på ett slag över par och noterades totalt för -2, vilket räckte till elfte plats. Anna Nordqvist rundade av med en parrunda och hennes -1 räckte till en delad 16:e plats.

Vinsten var Vus totalt sett sjätte i karriären.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons