Annons

Wallinder stoppade Holmberg – och höll första nollan: ”Så jävla gött”

Några minuter innan Vladimir Rodic punkterade matchen med sitt 2–0-mål hade Örebros Kalle Holmberg ett superläge att kvittera.
Men Östers målvakt Robin Wallinder var snabbt där med en hand och kunde till slut hålla sin första nolla.
– Jag vill helst undvika att behöva göra såna räddningar, säger han dock efteråt.
Fotboll • Publicerad 16 april 2024
Östers målvakt Robin Wallinder spikade igen hemma mot Örebro.
Östers målvakt Robin Wallinder spikade igen hemma mot Örebro.Foto: JONAS LJUNGDAHL

I mitten av den andra halvleken mellan Öster och Örebro släppte hemmalaget initiativet en aning vilket gjorde att gästerna fick lite tryck för att få in en kvittering.

Det absolut bästa läget kom med kvarten kvar när lagkaptenen och målsprutan Kalle Holmberg fick bollen vid fötterna inne i straffområdet.

Annons

31-åringen hittade tid och utrymme för ett snabbt avslut och de flesta på Visma Arena väntade sig nog nätrassel.

Men Östers målvakt Robin Wallinder ville annat och var snabbt nere med högerhanden och kunde stöta undan avslutet. En potentiellt matchavgörande räddning.

– Svårt att säga nu, men det är alltid skönt att göra en svettig räddning när det är 1–0. Jag vill helst undvika att behöva göra sådana räddningar, men måste jag så gör jag det, säger han efteråt med ett leende.

Vad hann du tänka innan skottet?

– Kalle Holmberg är en av de motståndarna man har mest koll på sedan innan. När han kommer in där vet man det är en intelligent spelare som kommer leta och hitta sina luckor. Det var bara att stå, hålla balansen och sedan reagera snabbt.

När domaren satte pipan till munnen för sista gången under tisdagskvällen innebar det tre poäng till Öster och Wallinders första hållna Superettan-nolla i sin nya klubb.

– Så jävla gött. Otroligt skönt, första nollan av förhoppningsvis många i år, säger han och fortsätter:

– Man har väl gått och väntat lite grann på det. Jag har släppt in två mål tidigare som jag inte kan göra så mycket på. Att få hålla nollan på hemmaplan, svingött.

Varför vinner ni mot Örebro?

– Vi är det bättre laget i majoriteten av de 90 minuter vi spelar. Vi är modiga, håller oss till vår spelplan och tjongar inte långt. Vi rullar ut dem i mångt och mycket.

Annons

Ifjol var Wallinder den målvakten som fick flest skott på sig av samtliga målvakter i Superettan och i de två inledande matcherna mot Degerfors och Varberg fick han en del att jobba med.

Men i hemmamatchen mot Örebro var det betydligt lugnare för 24-åringen, i alla fall första 70 minuterna, vilket också kan vara en utmaning som målvakt.

– Man står och snackar med sig själv, försöker hålla sig alert och inte bara hjälpa gubbarna utan också sig själv. Man står och har en ofiltrerad kommentator genom hela matchen.

Filip ElgSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons