Annons

Örebrotränaren ser utmaning trots storsegern

Trots 6–1-seger och en överkörning av Leksand är Örebrotränaren Niklas Eriksson fundersam:
Ishockey • Publicerad 11 april 2021
Örebros tränare Niklas Eriksson.
Örebros tränare Niklas Eriksson.Foto: Ulf Palm/TT

Niklas Eriksson har just sett sitt Örebro spela ut Leksand på ett imponerande sätt. Efter en jämn första period avgjorde Örebro i andra ronden och efter matchen hade han många känslor, som inför matchen präglades av oro:

– Jag har varit orolig, absolut. Vi har ju haft ett långt break och innan dess spelade vi flera matcher som inte gällde något. Vi var ju klara för slutspel för tre veckor sedan och då undrar man hur det blir när det drar igång, erkänner Niklas Eriksson.

Annons

Svaret var ett Örebro som dominerade från första till sista nedsläpp. Något som imponerade på tränaren:

– Vi följde vår hela tiden vår matchplan. Sedan har vi hittat ett sätt att spela mot Leksand som passar dem väldigt illa, säger Niklas Eriksson och fortsätter:

– Vi är tajta framför eget mål och får puckar framför Juvonen (Leksands målvakt). Det ser ut som slumpmål, men det finns en strategi att kasta puckar framför mål och sedan vinna duellerna, samtidigt som ska få bort lösa puckar framför vårt eget mål. I dag lyckades vi med detta.

Inte förvånad

Niklas Eriksson erkänner också att han inte är överraskad att Leksand var så blekt:

– Jag är inte förvånad. De blev lite tagna på sängen i stundens allvar. Leksand har haft en period där de spelat i ett flow match efter match. Sedan kommer ett break i två veckor och man ska in igen. Det är svårt att ta ett break och koppla på. Men det kommer att bli ett helt annat Leksand i nästa match.

I det sammanhanget ställer Niklas Eriksson frågan som han funderar över och har inget svar på:

– Nu har vi gjort en bra match. Klarar vi att göra fyra bra matcher som krävs för att vinna den här kvartsfinalen? Det återstår att se. Här får den mentala biten en stor betydelse.

Besviken leksing

Leksand, som tidigare i vinter haft problem direkt efter längre uppehåll, gjorde nu en av säsongens sämre matcher:

Patrik Zackrisson, lagkapten i Leksand var mycket besviken.

– Allt gick snett i dag. Skridskoåkningen var dåligt. Passningsspelet var dåligt. De var bättre än oss på allt i dag. Nu gäller det att glömma detta och inte ligga kvar dagen och förbättra det som varit dåligt. I morgon måste vi komma in bättre i matchen. Vi måste känna att vi verkligen är där och har rätta inställningen. Det är först till fyra segrar som gäller och nu måste vi glömma detta.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons