Annons

Wesström lämnar AIK

Vd:n Björn Wesström lämnar AIK Fotboll, det uppger den allsvenska klubben i ett pressmeddelande.
Han stannar säsongen ut.
Fotboll • Publicerad 24 juni 2021
Björn Wesström lämnar AIK.
Björn Wesström lämnar AIK.Foto: Anders Wiklund/TT

"Jag har bestämt mig för att göra något som jag upplevt få exempel av under mina snart 22 år i klubben; jag lämnar AIK Fotboll utan att det finns någon bakomliggande konflikt. Jag lämnar för att öppna möjligheten att få arbeta direkt med sportslig verksamhet, om det blir så får framtiden utvisa", säger han.

AIK:s styrelseordförande Robert Falck säger att Wesström kommer att stanna i AIK säsongen ut.

Annons

"Jag vill först och främst tacka Björn för hans insatser för AIK Fotboll under snart ett kvarts sekel och givetvis önskar jag honom all lycka i sina kommande sportsliga internationella uppdrag. Det känns bra och tryggt att Björn stannar hos oss säsongen ut, vilket ger oss möjligheten till en ordnad rekryteringsprocess som startar direkt efter sommarsemestern," säger han i pressmeddelandet.

Wesström har varit klubbdirektör och vd i AIK Fotboll sedan april 2020 men kom till klubben redan 1999 som ungdomskonsulent. Under sin tid i AIK har han bland annat varit både huvudtränare och sportchef.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons