Annons

Westman tillbaka i hoppbacken inför VM

Backhoppning • Publicerad 8 februari 2023
Frida Westman är på väg tillbaka. Arkivbild.
Frida Westman är på väg tillbaka. Arkivbild.Foto: Adam Nurkiewicz/AP/TT

Frida Westman har hoppat i backe igen, för första gången sedan knäskadan hon ådrog sig i november. Ett glädjebesked för backhoppningens nya stjärnskott inför VM i Planica.

"Fysträningen har fungerat bra under en längre tid, men vi har inte velat stressa utan tagit det lugnt för att se till att kraften i benen verkligen har kommit tillbaka helt", säger Westman i ett pressmeddelande.

Annons

"Jag har fortfarande en del att jobba på, särskilt mentalt, för att få tillbaka självförtroendet. Men det känns jättebra att vara tillbaka i backen".

Testhoppen skedde i Trondheim, där 22-åriga Westman har sin bas. Hon skadade menisken i höger knä i samband med att hon blev trea i världscuptävlingen i polska Wisla. Det var första gången på 30 år som en svensk stod på pallen i världscupen.

Backhoppningstävlingarna i VM inleds den 22 februari.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons