Annons

Wibrån blir ungdomsansvarig

Östers IF stärker upp ledarsidan med Peter Wibrån, 41.
Peter kommer att få en ny roll som scout, utbildare av ungdomstränare, och ansvarig för ungdomssidan i föreningen.
Sport • Publicerad 23 december 2010

– Vi måste satsa på att utbilda egna spelare och det är tänkt att Peter ska följa våra ungdomslag från sju-mannan och uppåt, säger sportchefen Peter Kuno Johansson.

Det blir en minst sagt meriterad ledare som kommer till Öster från aktivt spel i division 3 i Räppe GoIF.

Annons

Peter Wibrån, med Öster, Helsingborgs IF och FC Hansa Rostock som klubbadresser, hann med 223 allsvenska matcher och tio landskamper under karriären. Han har också varit assisterande tränare för Östers A-lag.

Peter Kuno Johansson har fullt upp. Han och agenten Patrik Mörck har studerat afrikanska spelare i Accra. I Östers sportchefs anteckningsblock finns två forwards från Ghana och två från Burkina Faso.

– Vi vill helst ha två afrikaner med tanke på att de då får lättare att anpassa sig i Växjö. Fördelen är att de båda från Ghana är engelsktalande, medan de från Burkina Faso är fransktalande.

De har afrikanska talangerna tillhör klubbar, men ägs samtidigt av privatpersoner, vilket kan försvåra förhandlingarna.

– Jag ser en öppning om Ösab (riskkapitalbolaget) och styrelsen säger ja. Förhoppningsvis kan vi bjuda hit afrikanerna omkring 20 januari.

När det gäller Östertruppen i övrigt har målvakten Rasmus Rydén och Alexander Henningsson fått kontraktsförslag om förlängning.

– Nu är det upp till dem att säga ja eller nej. Av den befintliga truppen är det bara Rasmus och Alexander jag har kvar att göra upp med, säger sportchef Johansson.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons