Annons

Widlundh: "Vi har hittat kylan i vårt spel"

Det hände något efter Falun.
Så förklarar Kristofer Widlundh Växjö Vipers framgångar.
– Vi har hittat kylan i vårt spel, säger han.
Sport • Publicerad 24 februari 2014
Kristofer Widlundh (mitten) är en av de viktigaste ledarna i Växjö Vipers. Mot Warberg gjorde han bland annat två mål.Foto: 

Det var den 12 januari Växjö Vipers föll på snöpligast tänkbara sätt i Dalarna. Faluns segermål slogs in efter 19.58 av den tredje perioden. Det är den matchen Kristofer Widlundh ser som en vändpunkt.

– Ja, någonting hände efter den. Vi har hittat in på rätt väg och bara förlorat en match sedan dess. Och då (6–9 mot Storvreta hemma) tycker jag ändå att vi gjorde en bra match, säger Widlundh.

Annons

Tillsammans med André Andersson och Christopher Holmér utgör Widlundh Växjö Vipers förstakedja. Han är det defensiva elementet som kompletterar de mer anfallsinriktade vingarna.

I går svarade trion för en briljant tredjeperiod där de tillsammans svarade för tre mål och sex poäng. 7–5 och 9–5 gjorde Widlundh själv och för första gången i SSL-sammanhang blev han därmed tvåmålsskytt.

Men vad hände egentligen mellan andra och tredje perioden?

– Vi hade ett rejält snack i omklädningsrummet. Niklas (Nordén) och Dennis (Mårtensson, tränarduon) tog ner oss på jorden. Sedan pratade vi och bestämde oss för att gå in igen och visa för varandra hur vi vill spela, säger Kristofer Widlundh.

Kan Växjö bara behölla ödmjukheten och tålamodet i spelet kan matchbollen till nytt kontrakt slås in på onsdag hemma mot Jönköping. Sedan kan man helt inrikta sig på att jaga slutspel.

– Vi trivs bäst med att ligga och lura i vassen, tror jag. Klarar vi nytt kontrakt har vi gjort en jättebra säsong. Tar vi oss till slutspel är det lika bra, säger Widlundh.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons