Annons

Williams får wildcard till Wimbledon

Tennisikonen Serena Williams har inte spelat tävlingstennis sedan Wimbledon i fjol.
Men nu ser det ut som att amerikanskan kommer spela i årets grand slam-turnering på gräs som startar den 27 juni.
40-åringen har fått ett wildcard till singelturneringen.
Tennis • Publicerad 14 juni 2022
En bekymrad Serena Williams när hon inser att det inte skulle bli mer spel i Wimbledon i fjol på grund av skada. Arkivbild.
En bekymrad Serena Williams när hon inser att det inte skulle bli mer spel i Wimbledon i fjol på grund av skada. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

All England Club, organisationen bakom Wimbledon, meddelade på tisdagen att Serena Williams får ett wildcard till grand slam-turneringen.

Beskedet kom strax efter att amerikanskan på Instagram skrivit "Det är en dejt. 2022, vi ses där" och lagt till postnumret för tennisarenan i Londonområdet Wimbledon, SW19, i sitt inlägg. Hon har även taggat nästa veckas WTA-turnering i Eastbourne, förberedelsetävlingen inför Wimbledon.

Annons

Williams, 40, kom småskadad och kraftigt bandagerad till spel i Wimbledon i fjol, men tvingades bryta i första matchen då hon skadade fotleden. Hon har inte spelat i någon turnering sedan dess och därmed halkat ned till plats 1 208 på världsrankningen, vilket innebär att hon behöver ett wildcard för att få spela i Wimbledon.

Serena Williams har tagit 23 grand slam-titlar i karriären. Endast Margaret Court har vunnit fler, 24.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons